• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybudaznie głosem - Mikrofon nie działa na zablokowanym telefonie.

0 głosów
1,740 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2018 w Urządzenia mobilne przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
Witam. Chciałbym mieć możliwość wybudzania telefonu głosem, tak żebym nie musiał np. iść po niego i był w stanie coś zrobić. Korzystam z asystenta google. Problem jest taki, że po wyłączeniu ekranu nie działa mikrofon. Nie jest to chyba problem aplikacji google, ponieważ testowałem wiele różnych asystentów i żaden nie działał. W jednym po wypowiedzeniu komendy program się "pauzował" do momentu włączenia ekranu. Np. powiedziałem coś a po 15 minutach włączyłem ekran, to dostawałem aplikację zwrotną. ?Jednak na włączonym ekranie (nie odblokowanym) wszystko działa dobrze. Szukam więc jakiejś aplikacji wybudzającej telefon głosem. Nie musi nawet rozpoznawać mnie, bo telefon i tak zostaje zablokowany. Przykładowo mówię "unlock my device", ekran się włącza, a potem mogę już mówić "ok google". Zna ktoś taką aplikację? A może trzeba coś ustawić w telefonie lub w aplikacji google?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2018 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
Masz włączone oszczędzanie baterii? Jeśli tak to wyłącz.
komentarz 30 lipca 2018 przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
Nie mam. Apropo baterii, czytałem że np. google na niektórych urządzeniach działa jedynie z podpiętą ładowarką. U mnie na wyłączonym ekranie nie działa w ogóle, z ładowarką i bez.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 21,187 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2018 w Urządzenia mobilne przez Przemko Giszczyński Początkujący (380 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 121 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2023 w Urządzenia mobilne przez Adrianna.T Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 848 wizyt

93,427 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,650 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...