• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy xbox one będzie kiedykolwiek skahowany?

0 głosów
270 wizyt
pytanie zadane 28 lipca 2018 w Offtop przez jankustosz1 Nałogowiec (37,030 p.)
Zastanawiam się czy xbox one będzie kiedykolwiek shakowany. Czytałem trochę że podobno jest w opór pozabezpieczany, posiada szyfrowania itp. https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/7wfauv/tech_why_is_hacking_on_xbox_one_not_possible/

Według tego nie jest możliwe stworzenie aplikacji która by ingerowała w cokolwiek poza swoim sandboxem. Jednak według mnie skoro można podłączyć dysko do komputera i dowolnie zmienić jego zawartość powinna być jakaś możliwość zmiany domyślnie wgranego systemu. Po prostu nikt takowego nie stworzył bo nie ma osoby której by się chciało to robić/nikt nie umie? Czy może jest jakiś inny problem na rzeczy?

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 28 lipca 2018 przez KubenQPL Maniak (62,840 p.)
Wszystko da sie złamać tylko po co akurat xboxa one? Nikomu zbytnio na tym nie zależy bo nie ma wartościowych gier których by nie było na PC, a na PC odpalić pirata to nie problem.
komentarz 31 lipca 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (37,030 p.)
Niestety kilka lat temu kupiłem xbox one zamiast kupować 360 licząc na to że kiedyś zostanie on "przerobiony". Minęło kilka lat a tu dalej lipa ;(

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,116 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2015 w Offtop przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,015 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 572 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2017 w Sprzęt komputerowy przez kon.bed21 Obywatel (1,610 p.)

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,997 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...