• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zaprawianie kabla rj45,oraz zakladanie oslonki do rj45?

0 głosów
566 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez danio9918 Początkujący (440 p.)
Mam zaciskarke,miernik.Udalo sie kilka razy zaprawic kabel rj,45,ale nie zawsze mi wychodzi.Jak najlepiej zaprawiac kabel ethernet?Kabel ethernet kolory:bialo-pomaranczowy,pomaranczowy,bialo-zielony,niebieski,bialo-niebieski,zielony,bialo-brazowy,brazowy,standardem T568A
Jak najlepiej to wykonac by ciagle wychodzilo,bo 3dni mi wychodzilo ,a teraz 3 dni nie wychodzi.
Jak zaloyz oslonke do rj 45 ,by trzymala sie

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lipca 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Wydaję mi się, że nie ma złotego środka do tego. Każdy ma tam jakieś swoje sposoby. Ja np. ściągam więcej izolacji, aby żyły były dłuższe bo wtedy łatwiej jest je układać, a potem przycinam żyły na odpowiednią długość. Ważne, aby przed zaciśnięciem upewnić się, że wszystkie żyły dobrze dolegają do końca wtyku. Trochę praktyki i dojdziesz do wprawy.

P.S. Standard 568A zaczyna się od żyły biało-zielonej, a 568B od biało-pomarańczowej.

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 109 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 583 wizyt
pytanie zadane 25 października 2021 w Sieci komputerowe, internet przez Moziu Początkujący (390 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 289 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2019 w Sieci komputerowe, internet przez ShockOfficial Początkujący (390 p.)

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...