• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z uruchomieniem laptopa!

0 głosów
646 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Absum Bywalec (2,640 p.)
zamknięte 22 lipca 2018 przez ScriptyChris
Witam wszystkich barfzo serdecznie,dziś wieczorem postanowiłem zainstalować windowsa 7 na moim laptopie  Lenovo ideapad 110 który posiadał orginalny windows 10

Problem zaczął sie w tedy gdy ustawiłem coś w biosie tak by wyświetlało sie boot menu ponieważ nie nie moglem zmienić kolejności bootowania

I zaczęło sie od tego że po ponownym uruchomieniu laptopa wlącza się boot menu i tam takie opcje:

Windows boot manager

Ata HDD : [Model mojego dysku]

Atapi CD :PLDS d2d-rw

Lenovo recovery system

nie m9gę niczego wciśnać ponieważ wraca do tego samego okna

Posiadam win 7 na usb oraz linuxa na plycie i nic laptop nie widzi tzn dvd czyta bo słychać ale nie rusza

Nie mogę włączyć biosu do tej pory wlączałem przyciskając f2 i po tym juz tonie dziala

wyjąłełęµ baterie od biosu na ok minute po ponownym złozeniu i urucomieniu znów pojawia się bootmenu
komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany.
komentarz 22 lipca 2018 przez Absum Bywalec (2,640 p.)
Witam ponownie,dla potomnych zostawiam tę wiadomośś

tym modelu wchodzimy na bios przez włożenie igły i przytrzymaniu jej parę sekund otwór który mieści się koło wejścia do zasilacza laptopa. Laptop musi być wyłączony pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,595 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Adrian Paź Obywatel (1,270 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,077 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2016 w Systemy operacyjne, programy przez dawid52721 Początkujący (400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 548 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2024 w Systemy operacyjne, programy przez Piotrek2713 Mądrala (5,520 p.)

93,741 zapytań

142,676 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,323 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...