• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawiatura po Aktualizacji windows z kwietnia 2018 - nie działa backspace i ENTER

0 głosów
2,273 wizyt
pytanie zadane 20 lipca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez jtk Nowicjusz (120 p.)
Cześć, zaktualizowałem włąśnie system do win 10 (aktualizacja z kwietnia 2018, ta która wprowadza przewijanie kart dostępna z paska zadań przy start) i od tego czasu nie działa u mnie klawisz ENTER ten środkowy na klawiaturze (chociaż ten po prawej stornie przy klawiaturze numerycznej działa...), oraz BACKSPACE, też ten klawisz od znaku cudzysłów i plus połączony z równa się. Litery typu ąćźżół mogę napisać. W men urządzeń aktualizowałem sterownik - bez skutku, cofałem sterownik z powonym uruchomieniem komputera - bez skutku. Proszę o pomoc... pracuje na czacie i to dwa najważniejsze klawisze dla mnie w pracy :(

z góry dziękuję

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 lipca 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
komentarz 20 lipca 2018 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
http://www.centrumxp.pl/IMG/Art/Windows10/CreatorsUpdate/Porady/AktualizacjaSterownikow/1.png,

404 - File or directory not found.

komentarz 20 lipca 2018 przez jtk Nowicjusz (120 p.)

@Jason_Nr_1, To Laptop. Asus. 6-cio letni. Model K56CM

Pytasz o ;Boxy;? ja nic nie instalowałem, po żadnej aktualizacji nic nie musiałem żadnych sterowników instalować...

Jason, niestety drugi link nie działa :(

Przepraszam ze taka jakość screena ale musiałem zrobić zdjęcie, bo jak się okazało screena też się nie da zrobić. A np klawisze gdzie naciskam shift i chce symbol z góry - działają

https://ibb.co/dynLmy

komentarz 21 lipca 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Wszystkie potrzebne Sterowniki posiadasz,

Niewiem jak Klawiatura nie dziala poprawnie skoro przed 10-tka funkcjonowala normalnie, jak gdyby System usunal sam Sterowniki, albo Elektronika wewnatrz ( Kondesatory, Przelaczniki, male procesory itp, na Plytkach) ulegly zniszczeniu. Korporacje robia to, aby mniec zbyt na kupnie, niszczac po okreslonym uzytkowaniu= 6, 8 Lat, Urzadzenie.

Zadam kilka Pytań na Forach, nie objecuje dobrej Odpowiedzi, Rozwiazania od osob z tym samym Problemen. Byc moze Serwis IT.

Potrwa to niestety 3, 4 Dni,

J. :)
komentarz 28 lipca 2018 przez jtk Nowicjusz (120 p.)
Jason, hej :) czy udało Ci się coś wynmyślić? Ja po pytaniach kilku informatyków trochę zwątpiłem...

Pozdr
komentarz 28 lipca 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Zapytam jeszcze raz, ale Problem lezy z mechanikom albo elektrykom, bo to sa Klawisze bardzo przyblizone do siebie.
0 głosów
odpowiedź 2 sierpnia 2018 przez Jason_Nr_1 Bywalec (2,980 p.)
Problem mógł się pojawić w Okolicy tamtej Aktualizacji, przed 10-tka i niekonieczne musi być zwiazany z nia.

Jeśli jesteś w Stanie, to sprawdź czy działąj ci te Klawisze w Przypadktu Uruchomienia przykładowego, dowolnego Linuksa na USB (Live, bez zapisywania na Dysku).

Jeśli działa na Linuksie, Wygłąda to na Problem z Oprogramowaniem. Zrobiłeś wszystko co można zrobić, poza Przywroceniem Sytemu, jak? : start -> ustawienia -> aktualizacja i zabezpieczenia -> odzyskiwanie -> "resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego" - niestety ten Proces usunie zainstalowane Aplikacje, Zdjęcia, Dokumenty itd.

Jeśli nie bedzie działać, problem wydaje się sprzetowy i pomoże ci najlepiej Serwis.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 3,546 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 918 wizyt
pytanie zadane 17 października 2015 w C i C++ przez baszmest Gaduła (3,080 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 3,024 wizyt

93,720 zapytań

142,641 odpowiedzi

323,265 komentarzy

63,269 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...