• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z push albo z if

Object Storage Arubacloud
0 głosów
136 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2018 w JavaScript przez mihalrudy Nowicjusz (200 p.)

Witam, robilem sb zadanka ze strony i dostalem zadanie, ze mam napisac funkcje ktora bedzie filtrowac tablice i wyrzucac imiona ktore nie maja dlugosci 4.

function friend(friends) {
    var myFriends = [];

    for (i = 0; i < friends.length; i++) {
        if (friends[i].lenght == 4) {
            myFriends.push(friends[i]);
        }
    }
    return myFriends;
}

Napisalem cos takiego lecz nie moge zrozumiec czemu zwraca mi pusta tablice :/

Pozdrawiam :D

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 lipca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
wybrane 18 lipca 2018 przez mihalrudy
 
Najlepsza

Czy do funkcji friend przekazujesz niepustą tablicę?

Masz literówkę w 5 linijce. Tablicę mają property length a nie lenght.

Zasadniczo, mógłbyś to zrobić za pomocą metody Array.prototype.filter

komentarz 18 lipca 2018 przez mihalrudy Nowicjusz (200 p.)
Do funkcji friend jest przekazywana tablica przez program do sprawdzenia czy dobrze napisalem funkcje.

Dzieki za ta literowke, zmienilem i dziala wszystko :DD

Moglem, zgadza sie :D
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2018 przez michaljbjj Początkujący (460 p.)

Wydaje mi się, że w linijce 

var myFriends = [];

musisz podać długość tabeli. 

 

Pozdrawiam 

komentarz 18 lipca 2018 przez mihalrudy Nowicjusz (200 p.)
Podac dlugosc? Nie mam jak podac dlugosci bo nie wiem ile bedzie imion wczytywanych :p

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 148 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w JavaScript przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 145 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2018 w JavaScript przez Maikeru Początkujący (250 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 162 wizyt
pytanie zadane 24 września 2018 w JavaScript przez LCPGM Obywatel (1,550 p.)

92,568 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,638 komentarzy

61,957 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...