Witam,
Muszę powiedzieć, że moją pasją jest back-end. Do front endu mi się nie spieszy: z HTMLem jest ok, CSS wystarczająco dobrze a z JS podstawy. Jednak teraz potrzebuję na szybko "przetransformować" stronę dostosowaną tylko do mojego laptopa, na stronę responsywną. Niestety, ja jestem w trakcie nauki o RWD i nie jestem w stanie tego zrobić, ponieważ nie jest to ułożenie kilku divów w kilku linijkach. Nie jestem w stanie wrzucić tu kodu ani nawet screena, bo jestem na telefonie, ale postaram się opisać. U góry pasek z width 100% z nazwą serwisu i hiperłączami a pod nim wysrodkowany prostokąt z zawartością strony. I to właściwie wszystko. Tak, wiem że to bardzo ambitny projekt, ale ja lubię taką prostotę, a dzięki temu strona zyskuje unikalny design, który ciężko opisać ale robi dobry efekt. Poszukiwane jakieś wartościowe linki, programy lub cokolwiek co umożliwi mi szybkie wprowadzenie RWD na moją stronę. Lubię programować, ale nie zakuwać, bo wtedy wg mnie to traci sens. Czy jest jakiś idealny dla mnie sposób?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.