• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JS - odświeżanie 1 elementu na stronie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,355 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2018 w JavaScript przez raitrow Nowicjusz (190 p.)
Witam, pomijając wstęp problem dotyczy odświeżania danego elementu na stronie za pomocą JS (albo jakiejś biblioteki). Odświeżanie ma być zależne od innej zmiennej.

Konkretnie: http://www.decisionproblem.com/paperclips/index2.html
na tej stronie w tej grze, ilość "paperclips" odświeża się w zależności od tego ile ich produkuję ( 1 - raz na sec, 2 - 2 razy na sec) przy tym nie odświeża się reszta strony, staram się nauczyć czegoś z JS przy robieniu takiego prostego clickera i właśnie na taki problem się natknąłem.
Przestudiowałem już kilka razy kod strony ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a jedynie pojawiło się ich więcej.

Z góry dziękuję za pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 lipca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
edycja 15 lipca 2018 przez pablop76

Odświeżanie ma być zależne od innej zmiennej.

<button>click</button>
<div class="container"></div>
<p>ilosc kikniec</p>
<div id="a">0</div>
<p>Po kliknieciu 10 razy dodaje 10</p>
<div id="c">0</div>
const btn = document.querySelector("button");
const a = document.getElementById("a");
const c = document.getElementById("c");
let counter = 1; //licznik klikniec
btn.addEventListener("click",change);
function change(){ 
  if(counter==10){ //sprawdzenie czy kliknieto 10 razy
    c.innerText=parseInt(c.innerText) + 10;
    counter=0; //reset licznika po 10 klikniec
  }
counter++; //inkrementacja licznika
a.innerText++;
}

 

0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 358 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 234 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 153 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2021 w JavaScript przez mikey Użytkownik (820 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...