Witam,
Próbuję osiągnąć taki efekt jak przedstawiłem poniżej, czyli żeby po najechaniu kursorem na link "Balon 1" znajdujący się w menu katalogu Balony pojawił się obrazek przedstawiający balon np. w kolorze czarnym, a na link "Balon 2" w kolorze niebieskim..
Udzielono mi dwie różne wskazówki, jedna to taka, że najlepiej będzie to zrobić w CSS, a druga w jQuery, sam skrypt menu to JavaScript oraz CSS. No i pojawiają się problemy. Docelowo tych katalogów i linków w menu będzie znacznie więcej, więc w CSS byłoby to dużo kodowania, ale spróbowałem na początek tym sposobem. Niestety nie wychodzi mi to, robię gdzieś błędy. Efekt jest taki jak widać niżej, po najechaniu kursorem na link obrazka nie widać, a kursor, nazwa linku oraz czarne okienko w którym powinien być obrazek znika i pojawia się co chwilę.
Postanowiłem poczytać trochę o jQuery i jest to dla mnie skomplikowane. Znalazłem na forum pewien skrypt, który działa w ten sposób, że wyświetla prawidłowo obrazek po najechaniu kursorem na link, lecz jest to osobny skrypt, którego nie potrafię zastosować w tym skrypcie z menu.
> Uwaga <
Ponieważ do menu wykorzystano obrazki ciężko jest zademonstrować całość wklejając sam kod źródłowy, więc spakowałem wszystkie pliki w archiwum zip i podaję linki do pobrania. Mam prośbę do administracji o nie usuwanie ich.
Wersja z CSS
Wersja z jQuery
Proszę o pomoc. Za wszelkie wskazówki jestem ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam