• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie mogę uruchomić instalacji CMS na hostingu home.pl

0 głosów
105 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2018 w Systemy CMS przez Widmo Nowicjusz (190 p.)
zmienione kategorie 7 lipca 2018 przez Arkadiusz Waluk

Witam,

Zakupiłem serwer i domenę na home.pl, wgrałem poprzez FTP sklep internetowy PrestShop i nie mogę otworzyć ani strony index.php, ani install/index.php - dlaczego? Pojawia się następujący komunikat w przeglądarce:

Serwer nazwadomeny.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.

HTTP ERROR 500

 Wgrałem również dla porównania jaki gotowy szablon HTML i nie było żadnego problemu, szablon otwierał się poprawnie. Sprawdzałem CHMOD i wszystkie uprawnienia są prawidłowo nadane 755 dla folderów i 644 dla plików. Czy miał ktoś podobne problemy z tym hostigniem? Wydaje mi się, że padł zły wybór usługodawcy... 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 lipca 2018 przez Mariusz08 Nałogowiec (48,520 p.)
Ten błąd informuje nas o tym, że wystąpił jakiś błąd a hosting nie chce podawać logu błędów tylko wysyła specjalny komunikat. Jeśli inne szablony działały to może na serwerze masz inną wersję PHP niż wymaga PrestaShop? Może nie łączysz się z bazą danych?
komentarz 8 lipca 2018 przez Widmo Nowicjusz (190 p.)
Dziękuję za odpowiedź :)

Niestety ja nawet nie mam jak połączyć się z bazą danych bo nie odpala mi się instalacja presty. Szablony, które wgrywałem były w HTMLu, a nie w PHP, nie wiem, póki co moje zdanie o home.pl jest tragiczne i to samo jest z supportem bo żadnego konkretnego feedbacku.
komentarz 8 lipca 2018 przez Mariusz08 Nałogowiec (48,520 p.)
Być może tutaj leży problem - wszystkie pliki (chyba) powinny posiadać rozszerzenie .PHP. Spróbuj ponownie pobrać Prestę oraz ponownie zainstalować ją na serwerze.
komentarz 8 lipca 2018 przez Widmo Nowicjusz (190 p.)
Próbowałem, próbowałem i to jeszcze przed napisaniem wątku. Nic to nie zmienło, a instalacji dokonać nie mogę bo tak jak pisałem nie jestem w stanie nawet odpalić install/index.php, ani /index.php.
komentarz 8 lipca 2018 przez Mariusz08 Nałogowiec (48,520 p.)
A na Twoim, lokalnym komputerze skrypt działa normalnie? + Jaką wersję PHP masz na serwerze?
komentarz 8 lipca 2018 przez Widmo Nowicjusz (190 p.)
Tak na localhoście działało bez problemu. CMS z oficjalnej strony. Próbowałem na wersji PHP 5.6 i 7.4

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 93 wizyt
pytanie zadane 7 września w PHP, Symfony, Zend przez ItsMe Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 76 wizyt
pytanie zadane 12 sierpnia w PHP, Symfony, Zend przez medamis Użytkownik (660 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 107 wizyt
Porady nie od parady
Wynikowy wygląd pytania, odpowiedzi czy komentarza, różni się od tego zaprezentowanego w edytorze postów. Stosuj więc funkcję Podgląd posta znajdującą się pod edytorem, aby upewnić się, czy na pewno ostateczny rezultat ci odpowiada.Podgląd posta

66,364 zapytań

113,102 odpowiedzi

239,386 komentarzy

46,621 pasjonatów

Przeglądających: 315
Pasjonatów: 16 Gości: 299

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...