• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript - storage event

Object Storage Arubacloud
0 głosów
198 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2018 w JavaScript przez Czajkowski Krystian Początkujący (430 p.)
edycja 7 lipca 2018 przez Czajkowski Krystian

Witam,

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego ten kod nie działa ?

    <script>     
    localStorage.setItem('Klucz', 'Wartosc')

    window.addEventListener('storage', function(){
        console.log('Zmiana')
    })
    </script>

Otwieram dwa razy ten program, w jednym oknie przeglądarki zmieniam wartość localStorage. Pytanie brzmi, dlaczego w drugim oknie przeglądarki nie wypisujme mi w konsoli 'Zmiana' ?

PS. Gdy program załaduje się pierwszy to usuwam pierwszą linijkę

komentarz 7 lipca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

PS. Gdy program załaduje się pierwszy raz to haszuje pierwszą linijkę.

Mógłbyś jaśniej? 

komentarz 7 lipca 2018 przez Czajkowski Krystian Początkujący (430 p.)
Dodaje element do localStorage, a później haszuje linijke która to robi

//localStorage.setItem('Klucz', 'Wartosc')
komentarz 7 lipca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Dwa slashe w JavaScript są jednym ze sposobów na tworzenie komentarzy. Nie jest to hashowanie.

1
komentarz 7 lipca 2018 przez Czajkowski Krystian Początkujący (430 p.)
Przepraszam, nie wiem czemu napisałem hashować

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 lipca 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
wybrane 8 lipca 2018 przez ScriptyChris
 
Najlepsza
local i session storage działa w oparciu o domeny. Czy otwierasz swój plik html przez serwer np localhost ? Jeśli nie to może być problem.

PS. zamień kolejność wtedy zawsze będzie działać ;) Najpierw dodawaj eventy potem wykonuj operacje.
komentarz 8 lipca 2018 przez Czajkowski Krystian Początkujący (430 p.)
Wrzuciłem to do localhosta i działa :) Dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 496 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 398 wizyt
pytanie zadane 2 września 2019 w JavaScript przez dabgan Początkujący (410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 368 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2018 w JavaScript przez FroGiS Użytkownik (810 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...