• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wyświetlenie hasła do WiFi bez roota telefonu

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
7,778 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2018 w Urządzenia mobilne przez Marfarzar Bywalec (2,810 p.)
edycja 9 lipca 2018 przez Marfarzar
Da się wejść w /System/Data/Misc/Wifi/wpa_supplicant.conf bez roota telefonu? Dowiedziałem się, że tam można zobaczyć hasło do WiFi. Przeczytałem kilka tematów o tym w internecie i większość pisała, że nie da się, ale widziałem też z dwa komentarze, że da się, np. jakimś USB debug (kompletnie się nie znam na tych rzeczach).

A może jest jeszcze inny sposób by zobaczyć hasło do WiFi do którego mam dostęp, ale nie pamiętam hasła?

Edycja (9.07.): Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 lipca 2018 przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)
wybrane 10 stycznia 2019 przez Marfarzar

Najlepsza
jeśli masz dostęp do WiFi, to możesz wyciągnąć hasło z ustawień karty sieciowej. W tym celu musisz nacisnąć klawisz Windows + R, następnie wpisać ncpa.cpl. kolejnym krokiem jest kliknięcie ikony WiFi(oznaczonej zielonymi kreskami).Następnie klikasz na "Właściwości sieci bezprzewodowej', potem przechodzisz do zakładki "zabezpieczenia" i zaznaczasz opcję "pokaż znaki".
komentarz 7 lipca 2018 przez Marfarzar Bywalec (2,810 p.)
Ale chodzi o hasło do Wi-Fi na telefonie.

P.S. Spróbowałem podłączyć telefon kablem USB do komputera i zrobić, jak napisałeś, ale nie wyświetla się ikona WiFi.
–1 głos
odpowiedź 3 lipca 2018 przez Absum Bywalec (2,640 p.)
Cwm bądz TWRP tam tryb debugowania instalujesz sterowniki podpinasz telefon i tam komendami dostajesz się do tego pliku
komentarz 4 lipca 2018 przez Marfarzar Bywalec (2,810 p.)
TWRP Manager wymaga ROOT-a, chyba że chodzi o Official TWRP App? I podobnie z CWM, CWM Backup Manager wymaga ROOT-a. W MK802 4.0.4 CWM Recovery twórcy napisali: "If you don't know what root or what ClockworkModRecovery is then you should not use this app." Ja nie wiem co to root i czym jest ta aplikacja.

Mógłbyś bardziej rozwinąć, co mam dokładnie zrobić? Tak jak pisałem, kompletnie się na tym nie znam.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 946 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 669 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2021 w Sieci komputerowe, internet przez kordix Gaduła (3,910 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 111 wizyt
pytanie zadane 12 marca 2024 w Systemy operacyjne, programy przez Osse Dyskutant (9,860 p.)

93,389 zapytań

142,385 odpowiedzi

322,547 komentarzy

62,749 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...