• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Na jakiej Krakowskiej uczelni najlepiej studiować informatykę?

0 głosów
553 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez ddoh Początkujący (310 p.)
Witam, tak jak w tytule, jaką uczelnie w Krk wybrać? Zarejestrowałem się już na AGH bo termin jest do jutra. W przypadku innych uczelni jest jeszcze trochę czasu. Na AGH są chyba najwyższe progi w Krakowie więc nie wiem czy się koniecznie dostanę z moim wynikiem z matur. Na resztę uczelni nie będzie problemu się dostać. Prosiłbym o przedstawienie plusów i minusów danej uczelni.

Z góry dzięki za pomoc.

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 3 lipca 2018 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Zaczęło się. Takiego typu pytań tutaj jest masa, więc przejrzyj forum, a na pewno znajdziesz odpowiedź jaka uczelnia jest dla Ciebie najlepsza.
Nie wiem na co chcesz iść na te studia, ale zgaduję, że skoro jesteś tutaj to pewnie chciałbyś coś robić w IT, więc dam Ci takiego protipa, które wynika z mojego doświadczenia życiowego.
Zrób sobie studia jakiekolwiek chcesz, pracodawca i tak w większości przypadków ma to gdzieś czy skończyłeś jakieś studia, a tym bardziej jakie, bardziej dla niego liczą się umiejętności niż papierki.
+1 głos
odpowiedź 3 lipca 2018 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
Możę lepiej napisz po co idziesz na stuida, czego oczekujesz od studiów, uczelni ?
komentarz 3 lipca 2018 przez ddoh Początkujący (310 p.)
Dla rozwijania się, wiedzy i papierka.
komentarz 3 lipca 2018 przez Wiciorny Ekspert (283,300 p.)
jeśli chodzi o wiedze  programistyczna: żadne studia w Polsce  nie są do tego przystosowane, więc jako absolwent AGH- INFORMATYKI :) powiem Ci, że o programowaniu to miałem tam  tyle co nic... głównie szeroko- pojeta inforamtyka/ sieci / zrozumienie algoirytmiki i matematki, czy  się  przydaje?  TAK na pewno uczy wiele, rozwiązywania  problemów, logicznego myslenia itd. rzeczy które na codzień potrzebne sa w programowaniu :)

Podobne pytania

0 głosów
6 odpowiedzi 1,849 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 630 wizyt
pytanie zadane 3 września 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Volter11 Początkujący (270 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 2,921 wizyt

93,740 zapytań

142,675 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,319 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...