• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy powstaną na kanale poradniki do bibliotek graficznych w C++ lub innych językach?

+4 głosów
373 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2015 w C i C++ przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)

Pytanie jest takie jak w temacie

| Z góry dziękuję. |

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2015 przez Phobos Użytkownik (720 p.)
Myślę, że kiedyś powstaną napewno. Osobiście pisałem z tym do Mirosława i prawdopodobnie kiedyś się za to weźmie.
0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2015 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
Chętnie bym obejrzał taki tutorial o SFML :) to tak w razie jakby twórca forum nas czytał.
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2015 przez niezalogowany

Hm, ciekawy pomysł ;)

Ale:

1. Zależy jaka biblioteka. Ja na przykład korzystam SFML-a i Qt-a, a co by było, gdyby Mr. Zet uczył SDL-a albo Allegro! Trzeba by było chyba zrobić jakieś głosowanie, albo coś ;)
  2. Mr. Zet ma już dużo rodzajów kursów, a z C++ "skończył", a przynajmniej go na długo przerwał, na rzecz języków webowych, a przynajmniej mam takie wrażenie ;) Nie zaprzątajmy mu głowy, ja na przykład SFML-a się uczyłem z oficjalnej dokumentacji (znaczy się, u Szymona Siarkiewicza, bo to to samo, tylko że przetłumaczone na polski ;)), a Qt-a z angielskich video tutoriali i wszystko rozumiem jak na razie :)
  3. Nie wiem co jeszcze :3

Podsumowując: fajny pomysł, ale w najbliższym czasie raczej tego typu kursów nie będzie :'(

Ale i tak by było fajnie, jakby już było ;)

komentarz 2 lipca 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Mirosław Zelent nie skończył z kursem C++, tylko na "chwilę" zajął sie kursami webowymi.

PS.: Wie ktoś kiedy i o czym będzie odc. 3 JS?
komentarz 2 lipca 2015 przez niezalogowany
Aha, no, czyli jednak! W sumie rzeczywiście, bo w swoim kursie to powiedział chyba tylko połowę tego, co w C++ jest ;)
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)

Bardzo prawdopodobne aczkolwiek polecam uczyć się samemu, ponieważ pan Zelent prowadzi zbyt dużo serii, aby można było oczekiwać w miarę systematycznie wprowadzanych filmów z 1 z nich.

komentarz 2 lipca 2015 przez niezalogowany
Dokładnie, zgadzam się ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 316 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 479 wizyt
pytanie zadane 16 października 2023 w C# przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)

93,742 zapytań

142,678 odpowiedzi

323,297 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...