Witam
Na początku chciałbym przywitać się ze wszystkimi jako że jest to mój pierwszy post na tej stronie.
Zmagam się problemem. Internet sugeruje mi uparcie że najbardziej prawdopodobnym powodem jest złe połączenie (podlinkowanie, chyba tak się to nazywa) plików. Tylko że ja wszystko piszę na jednym pliku. Inna wersja idzie w stronę tego że mogłem zapomnieć coś zdefiniować ale nie widzę niczego takiego. Czy ktoś mógłby powiedzieć mi gdzie jest błąd lub choć przybliżyć na czym ten błąd może polegać?
Treść błędu jest następująca: "Error 1 error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall point::point(class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> >,double,double)" (??0point@@QAE@V?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@NN@Z) referenced in function _main c:\Users\XXX\documents\visual studio 2013\Projects\Project17\Project17\Source.obj Project17"
Kod do programu (program jest samodzielnie napisaną lekcją 4, z domieszkami 3, z obiektowego programowania Pana Mirosława Zelenta):
http://www.wklej.org/id/1749162/
Przyznaje że sam błąd wygląda tak zawile że ciężko mi coś wyłapać. W kodzie chodzi mi przede wszystkim o class point i rectangle.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.