• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed php+wywołanie funkcji

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
924 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2015 w PHP przez niezalogowany
zamknięte 30 czerwca 2015

Witam.

Mam kod php zorganizowany mniej więcej w ten sposób
 

function ppp ($zmienna)
{
    echo $zmienna;
}

{formularz HTML}

ppp($zmienna);


Chciałbym wyświetlić $zmienna przed formularzem(na samej górze), czy da rade taki efekt uzyskać,?

komentarz zamknięcia: OT

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
wybrane 30 czerwca 2015
 
Najlepsza
A nie możesz po prostu przenieść wywołania tej funkcji nad formularz? W sumie jedyny sensowny sposób ;)
komentarz 30 czerwca 2015 przez niezalogowany
hmm, zaraz zobaczę
komentarz 30 czerwca 2015 przez niezalogowany
Mógłbym ale:

Poniżej formularza mam funkcję, która zlicza ilość komentarzy i liczy średnią

Wynik ma się wyświetlić powyżej tej funkcji
komentarz 30 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
Rzeknę tak: wywalenie całego kodu HTML do osobnego pliku i pozostawienie PHP samego pozwoli rozwiązać takie problemy od ręki.

Bo teraz to trzeba będzie kombinować. Pokaż kod.
komentarz 30 czerwca 2015 przez niezalogowany
http://sfagnieszka.eu/opinie/ppp.txt <--- tu jest cały kod, te funkcje są okomentowane

linia 123 i 3
komentarz 30 czerwca 2015 przez niezalogowany
A co myślisz o takim rozwiązaniu:

1. Wyświetlić przy pomocy php w jakims INPUT HIDDEN

2. Po stronie przeglądarki przy pomocy JS przenieść do DIVA (diva na górze)

?
komentarz 30 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
Chamski hack… No ale może działać.

Albo po prostu wypozycjonuj absolutnie.
komentarz 30 czerwca 2015 przez niezalogowany
Masz rację, chyba łatwiej wypozycjonować:)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 107 wizyt
pytanie zadane 23 września 2020 w C i C++ przez Bartx Bywalec (2,120 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 176 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2021 w JavaScript przez mgab Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 315 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2020 w C# przez Szyszka Gaduła (3,490 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,077 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...