• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Raspberry pi 3B - Instalator NOOBS się resetuje w czasie instalacji

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
314 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2018 w Sprzęt komputerowy przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
Postaram się opisać problem możliwie jak najbardziej szczegółowo

Kupiłem nową kartę SD 32 GB na niej nagrałem NOOBS bo jestem noobem i nie bawiłem się jeszcze ARMami (pralka i telefon z androidem się nie liczy) wgrałem system zgodnie z instrukcjami (format na FAT32, w sumie po zakupie był tak sformatowany domyślnie więc nic tylko pliki przegrać) instaluje raspian i LibreELEC - instaluje działa.

Pobawiłem się trochę tym LibreELEC, nie połączyłem go uprzednio z netem bo przeleciałem więc szukam tej opcji w ustawieniach przełączam sobie guziory jak małe dziecko, właczyłem tefering i... system reset, nie wstaje za każdym razem jak go wybieram reset o dziwo to samo raspian no to cóż, lecę od nowa z tematem (format karty i instalka)

Niestety mimo formatu karty i robienia wszystko od nowa jak wcześniej instalacja raspiana przebiega ok. 15-16% i instalator się resetuje a gdy wybiorę instalacja jeszcze raz to po kilku sekundach. Nie działa, za każdym razem to samo.

Z frustracji próbowałem wciepać tam raspian lite przy pomocy gparted stworzyłem dwie partycje na boot i rootfs - do boot udało mi się przekopiować dane natomiast do tej drugiej partycji już nie (za każdym razem brak dostępu, tylko do odczytu).

Dzisiaj od rana do teraz się z tym męczyłem i Nie wiem co robić dalej, czyżbym zajechał tak szybko kartę?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 czerwca 2018 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)

Cześć, faktycznie spróbuj na innej karcie. Polecam również grupę Mailnowe Pi.

M.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 493 wizyt
pytanie zadane 11 września 2021 w Sprzęt komputerowy przez michasus Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 151 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 917 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2023 w Python przez krzysieq18 Początkujący (370 p.)

93,166 zapytań

142,178 odpowiedzi

321,947 komentarzy

62,495 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 918p. - dia-Chann
  2. 902p. - Łukasz Piwowar
  3. 901p. - CC PL
  4. 894p. - Łukasz Eckert
  5. 716p. - Michał Telesz
  6. 664p. - Marcin Putra
  7. 649p. - Michal Drewniak
  8. 641p. - rafalszastok
  9. 641p. - rucin93
  10. 629p. - Piotr Aleksandrowicz
  11. 629p. - Adrian Wieprzkowicz
  12. 621p. - Dawid128
  13. 612p. - Mikbac
  14. 611p. - ksalekk
  15. 606p. - Mariusz Fornal
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...