• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dlaczego wyświetla inaczej?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
564 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2018 w HTML i CSS przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)

Witam!

A więc wrzuciłem początek mojej strony na hosting i wszedłem na nią na telefonie i wygląda troszeczkę inaczej niż jak bym oczekiwał. I nie chodzi mi tutaj o to że wygląda to trochę inaczej niż powinno bo nie oczekuję tego skoro strona nie ma jeszcze RWD, chodzi o to że wchodząc na firefoxa i włączając ten responsywny tryb (ctrl+shift=m) wygląda to inaczej niż na moim telefonie. I moje pytanie brzmi dlaczego.

komentarz 23 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
edycja 23 czerwca 2018 przez pablop76
Style zresetowałeś lub znormalizowałeś?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 czerwca 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

Brakuje ci znacznika meta zmieniającego viewport ;) 

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">

Bez tego jeśli masz dobrą rozdzielczość w telefonie np full HD nic się nie przeliczy automatycznie.

komentarz 23 czerwca 2018 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
Ok a gdzie go muszę wstawić?
komentarz 23 czerwca 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
w HTMLa miedzy znaczniki <head></head> Już tam masz kilka znaczników meta ;)
komentarz 23 czerwca 2018 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
A ok racja czyli w dowolnym miejscu miedzy znaczniki <head></head>
komentarz 23 czerwca 2018 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
Ale wydaje mi się też że może to być przez hosting ponieważ na laptopie wersja na moim komputerze wygląda inaczej niż jak wejdę w to co wrzuciłem na hosting a wszystkie pliki są zaktualizowane
komentarz 23 czerwca 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

Racja twój hosting dodaje coś do twojej strony 

<div id="prv_main_link"><a href="http://www.prv.pl" title="darmowy hosting">Darmowy hosting</a> zapewnia PRV.PL</div><script type="text/javascript" src="/prv_site_config_values.js"></script><script type="text/javascript" src="http://hosting2.keep.pl/prv_hosting_footer.js"></script>

Może mieć to wpływ na wyświetlanie. Jeśli chcesz darmowy hosting dla stron w czystym HTMLu i CSS (bez PHP) polecam zapoznać sie z github pages. Jedyną barierą moze być to ze będziesz musiał poznać system kontroli wersji GIT więc będzie czekać cię chwilka nauki ale stronka będzie o wiele lepiej smigać ;) No i każdy kto lubi programowanie wcześniej czy później powinien sie nauczyć GITa ;)

komentarz 23 czerwca 2018 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
Próbowałem trochę z tym gitem. Tylko ja nie potrzebuję jakiegoś świetnego hostingu bo on jest dla mnie tylko chwilowy np. żeby pokazać komuś jak aktualnie wygląda projekt itd. I rozumiem że ten hosting troszeczkę to zmienił i na normalnym hostingu będzie to wyglądać tak jak mam ja na swoim komputerze tak?
0 głosów
odpowiedź 23 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Może w trybie responsywnym ustawiasz inne rozmiary niż są na telefonie?
komentarz 23 czerwca 2018 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
w trybie responsywnym mam 360x640 a mój telefon to sony xperia m4 aqua więc chyba nie powinno być problemu

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 414 wizyt
pytanie zadane 8 listopada 2017 w HTML i CSS przez Michał Bartnik Początkujący (440 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 581 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez kamil29 Obywatel (1,230 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,778 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...