• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybór przedmiotu na maturę

Cloud VPS
0 głosów
397 wizyt
pytanie zadane 19 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Bartloica Nowicjusz (240 p.)

Witam, z racji tego że zbliżają się wakacje to będzie można efektywnie wykorzystać ten czas w celu przygotowania się do przyszłorocznej matury. Egzamin ten jest nieunikniony ale można się poratować tym że wybrało się profil techniczny 3 lata temu smiley lecz moje pytanie jest następujące: przedmiotem który chcę pisać na maturze jest matematyka rozszerzona z której regularnie rozwiązuje zadania i arkusze maturalne problem natomiast u mnie tkwi w drugim przedmiocie, a mianowicie nad wyborem pomiędzy Informatyką  a Fizyką. Którego przedmiotu "łatwiej" jest się nauczyć w ciągu roku? Pozdrawiam

komentarz 19 czerwca 2018 przez RafalS VIP (122,820 p.)
Rok przed maturą regularnie rozwiazujesz arkusze :D ludzie to nie jest egzamin do Hogwartu, to nie jest az takie trudne :D

Na pewno potrzebujesz drugiego rozszerzenia technicznego? Jabto bym predzej w rozszerzony angielski celował.
2
komentarz 19 czerwca 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

regularnie rozwiązuje zadania i arkusze maturalne

Podziwiam... na prawdę...

Ja co prawda pisałem maturę już ładne lata temu, ale szczerze mówiąc to dopiero 2-3 miesiące przed maturą zacząłem się tak porządnie przykładać do nauki, testów itp. a pisałem z maty i fizyki, ale muszę przyznać, że szału na egzaminie nie zrobiłem :) także póki masz chęci to się ucz bo na pewno to nie pójdzie na marne :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 19 czerwca 2018 przez Benek Szeryf (93,190 p.)
Ja bym wybrał fizykę i dobrze się jej nauczył. Informatyka z dobrymi podstawami fizyki ciężko znaleźć, ale fizyka z dobrymi podstawami informatyki już łatwo (mam na myśli studentów, z którymi miałem styczność).

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 477 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Qeliasz Użytkownik (510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 235 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 384 wizyt

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,832 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...