• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

serwery DNS delegacja domeny

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
448 wizyt
pytanie zadane 19 czerwca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Piotr Szramowski Użytkownik (860 p.)

Mam wykupioną domene na home.pl a server mam na lh.pl  ,jak mam zrobić  żeby przekierowywać ruch domeny na server bo jak chce ustawić dns1 dns2 to w home.pl wyskakuje mi komunikat na

Pole dns1: Docelowy serwer DNS nie jest poprawnie skonfigurowany dla domeny "postnik.pl". Skontaktuj się z obsługą techniczną serwera "ns.lh.pl" i poproś o jego właściwe przygotowanie (utworzenie rekordu SOA)

Pole dns2: Docelowy serwer DNS nie jest poprawnie skonfigurowany dla domeny "postnik.pl". Skontaktuj się z obsługą techniczną serwera "ns2.lighthosting.net" i poproś o jego właściwe przygotowanie (utworzenie rekordu SOA)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 czerwca 2018 przez Incls Nowicjusz (200 p.)
Dodaj do serwera na lh.pl swoja domene, nastepnie wprowadz DNS'y w panelu home.pl (jesli nie jestes ich pewien, napisz do lh o wydanie/poszukaj w ich bazie wiedzy).

;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;postnik.pl.            IN    NS

;; ANSWER SECTION:
postnik.pl.        3600    IN    CNAME    serwer16965.lh.pl.

;; AUTHORITY SECTION:
lh.pl.            3343    IN    SOA    ns.lh.pl. root.lh.pl. 2008052701 1200 600 1209600 86400

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 291 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Krzymado Początkujący (370 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 460 wizyt
+3 głosów
0 odpowiedzi 86 wizyt

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,664 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...