• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Białe miejsce, menu do prawej strony

Object Storage Arubacloud
0 głosów
132 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2018 w HTML i CSS przez Ravus Początkujący (470 p.)

Witam serdecznie!

Mam 2 problemy mianowicie

1. Pojawiło mi się białe miejsce z prawej strony i nie wiem jak się tego pozbyć.

2. Jak wyrownac opcje do prawej strony próbowałem na wszelakie sposoby bootsrapem czy za pomoca styli w dokumencie nic nie pomogło. 

Z góry dziękuje ! 

 

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">

  <head>

    <meta charset="utf-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, shrink-to-fit=no">
    <meta name="description" content="">
    <meta name="author" content="">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">
    <title>MM</title>
    <link rel="stylesheet" href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.1/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-WskhaSGFgHYWDcbwN70/dfYBj47jz9qbsMId/iRN3ewGhXQFZCSftd1LZCfmhktB" crossorigin="anonymous">
    	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Montserrat:400,700%7CVarela+Round" rel="stylesheet">
  </head>
  <body >


    <div id="header">
    <div class="backg">
        <div class="container-fluid">
            
            <nav class="navbar navbar-expand-lg   bg-image fixed-top">
              <a class="navbar-brand" href="#header"><img src="img/logo.png"></a>
                 
              <button class="navbar-toggler" type="button" data-toggle="collapse" data-target="#navbarText" aria-controls="navbarText" aria-expanded="false" aria-label="Toggle navigation">
                <span class="navbar-toggler-icon"></span>
              </button>
              <div class="collapse navbar-collapse" style="width:100%;margin: auto;text-align: center" id="navbarText">
                <ul class="navbar-nav   ">
                  <li class="nav-item active">
                    <a class="nav-link  text-white   " href="#aboutme">o mnie <span class="sr-only">(current)</span></a>
                  </li>
                  <li class="nav-item">
                    <a class="nav-link text-white " href="#portfolio">portfolio</a>
                  </li>
                  <li class="nav-item">
                    <a class="nav-link text-white " href="#contact">kontakt</a>
                  </li>
                </ul>
              
              </div>
            </nav>
            <!-- <nav class="navbar navbar-light  fixed-top">
                <div class="row" >
              <div class="col-md-4 mx-auto align-middle">
                  <img clas="img-fluid" src="img/logo.png" />
              </div>
              <div class="col-md-8 mx-auto  align-middle">
                <ul >
                    <li><a  class="text-white" href="#aboutme">o mnie</a></li>
                    <li><a class="text-white"  href="#portfolio">portfolio</a></li>
                    <li><a class="text-white"  href="#contact">kontakt</a></li>
                 </ul>
              </div>
                </div></nav>-->
                
            <div class="homewrapper">
                <div class="row justify-content-around" >
                  <div class="col-md-10  mx-auto text-center text-white align-middle ">
                      <div class="headertext">     <h1><p >Rzeczy niemożliwe załatwiam od razu.</p></h1><h1><p class="cheddar-text">Na cuda trzeba trochę poczekać.</p></h1>
                        </div>
                  </div>
                </div>
            </div>
            
        </div>
    </div>
    
    </div>
    <section id="aboutme">
        <div class="container-fluid ">
          <div class="row my-5">
            <div class="col-md-5 px-auto">
                <img  class=" img-fluid rounded mx-auto d-block p-0  " id="faceimg" src="img/zdjecie_twarz.jpeg" />
            </div>
            <div class="col-md-7 mx-auto text-left">
                <p class="indent" ><strong>Cześć! Jetem Mateusz, na co dzień programuję strony internetowe. Zdarza się, że praca pochłania mnie tak, że znajomi, podczas wspólnych spotkań, dostają mnie w pakiecie z moim laptopem</strong>.</p>
                <p class="indent">Oprócz chwil, w których pochłonięty jestem programowaniem, fascynują mnie podróże, szczególnie te pełne spontaniczności, ale również niewymagające wkładu finansowego, do których z pewnością zalicza się podróż autostopem. Moimi kolejnymi pasjami są: matematyka, muzyka i kinematografia, te dwie ostatnie szczególnie powiązane z Hansem Zimmerem i Christopherem Nolanem.</p><br>
                    <div class="text-center">
                        <button type="button" class="btn btn-primary btn-lg mt-4 p-4 px-5 ">Napisz do mnie!</button>
                    </div>
            </div>
          </div>
          <div class="row ">
            <div class="bg-skils">
            <div class="col-12  ">
                <div class="row">
                <div class=" col-lg-2 col-sm-3 col-6"><img class="float-left img-fluid" src="img/ikona_komputer.png" /></div>
                <div class="col-lg-3 col-sm-5 col-6 align-self-center"><p class="float-left ">  Kodowanie stron WWW z zastosowaniem najnowszych technologi HTML'a używałem już na nocniku.</p></div> 
                </div>

                </div>
                <div class="col-12  ">
                <div class="row justify-content-end">
                <div class="col-lg-3 col-sm-5 col-6 col align-self-center"><p class="float-left">Nieprzerwanie rozwijam swoje umiejętności i uczę  się nowych rzeczy, aktualnie... chińskiego.</p></div>
                <div class="col-lg-2 col-sm-3 col-6 col align-self-end"><p class="float-left ">  <img src="img/ikona_ksiazki.png" /></div> 
                </div>

                </div>
                <div class="col-12  ">
                <div class="row">

                <div class="col-lg-2 col-sm-3 col-6"><img class="float-left img-fluid" src="img/ikona_html.png" /></div>
                <div class="col-lg-3 col-sm-5 col-6 align-self-center">                <p >W swojej pracy używam HTML,CSS,Javascript.
                    Z PHP,Pythonem czy MySQL też sobię poradzę. W Wordzie
                    zaś piszę z zamkniętymi oczami... od tyłu
                    </p></div> 
                </div>


              </div>  
            </div>
                
          <div class="row mt-5 mx-auto">
            <div class="col-md-1"></div>
            <div class="col-md-5 text-left"><h2 ><strong><p class="green">Oferta idealna dla Ciebie!</p></strong></h2><p class="indent">Strona internetowa będzię wizytówką Twojego biznesu. Musisz więć zadbać o to by była najwyższej jakości i pokazała Twojemu Klientowi że trafił do właściwej osoby. Tak się składa że ja mogę Ci w tym pomóc.</p></div>
            <div class="col-md-6 mt-4"><img    class="img-fluid" src="img/kod_html.png" /></div>
          </div>
        </div>
        </div>
    </section>
    <section id="portfolio">
        <div class="container-fluid mx-0 px-0 my-5 py-5">
            <div class="row mx-0 px-0">
                <div class="col-12 mx-0 mb-5 px-0"><img  class="img-fluid p-0 portfolio-width" src="img/moje_prace.png" /></div>
                <div class="col-12 mx-0 px-0 mt-5"><img  class="img-fluid p-0 portfolio-width "  src="img/seppmed.png"/ ></div>
            </div>
        </div>
    </section>
    <section id="contact">
        <div class="container-fluid">
            <div class="row">
                <div class="col-md-6 text-left justify-content-around ">
                    <h2><strong><p class="u-green">Skontakuj </p><span class="green"> się  ze mną!</span></strong></h2>
                    <div class="w-100 my-3"></div>
                    <div class="row">
                    <div class="col-4 col-md-3 col-lg-2"> <img class="mr-3" src="img/ikona_telefon.png" alt="Generic placeholder image"></div>
                    <div class="col-8 col-md-9 col-lg-10 align-self-center green"><h2>886 827 982</h2></div>
                    </div>
                    <div class="w-100 my-3"></div>
                    <div class="row">
                    <div class="col-4 col-md-3 col-lg-2 "><img class="mr-3" src="img/ikona_mail.png" alt="Generic placeholder image"></div>
                    <div class="col-8 col-md-9 col-lg-10 align-self-center green"><h2>matimyrcik@gmail.com</h2></div>
                    </div>
                    
                </div>
                <div class="col-md-6"> 
                    <form>
                      <div class="form-row text-left ">
                        <div class="col"><h2><strong><p class="u-green  ">Napisz,</p><span class="green"> śmiało! </span></strong></h2></div>
                        <div class="w-100 my-3"></div>
                        <div class="col-6 p-0 m-0">
                          <input type="text" class="form-control" placeholder="Imię">
                        </div>
                        <div class="col-6 m-0">
                          <input type="text" class="form-control" placeholder="E-Mail">
                        </div>
                          <div class="w-100 my-3 m=0"></div>
                        <textarea class="form-control" id="exampleFormControlTextarea1" placeholder="Wiadomość" rows="5"></textarea>
                        <button type="button" class="btn btn-primary btn-lg mt-3  p-4 px-5">Wyślij</button>
                      </div>
                    </form>
                </div>
            </div>
       
    <footer class="mt-5 pt-5">
        <div class="row">
            <div class="col-4 "><h3 class="grey"><span>2018 Mateusz Myrcik</span></h3></div>
            <div class="col-4 text-center"><a href="#header"><img class="img-fluid" src="img/strzalka.png"/></a></div>
            <div class="col-4 text-right"><img class="img-fluid" src="img/fb_ikona.png"/></div>
        </div>
    </footer>
     </div>
    </section>

    <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.slim.min.js" integrity="sha384-q8i/X+965DzO0rT7abK41JStQIAqVgRVzpbzo5smXKp4YfRvH+8abtTE1Pi6jizo" crossorigin="anonymous"></script>
    <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.14.3/umd/popper.min.js" integrity="sha384-ZMP7rVo3mIykV+2+9J3UJ46jBk0WLaUAdn689aCwoqbBJiSnjAK/l8WvCWPIPm49" crossorigin="anonymous"></script>
    <script src="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.1/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-smHYKdLADwkXOn1EmN1qk/HfnUcbVRZyYmZ4qpPea6sjB/pTJ0euyQp0Mk8ck+5T" crossorigin="anonymous"></script>
      <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
<script src="jquery.backstretch.min.js"></script>
<script>
    $.backstretch("");
</script>
  </body>
</html>
/*
Theme Name:
Author: mutu

Colors:
	Body 		  : #434343
	Headers 	: white
	Green          :#1bbc84
	Grey 		  : #F4F4F4 #FAFAFA #EEE

Fonts: Montserrat

Table OF Contents
----------------------*/
 @font-face {
	font-family: 'Cheddar Jack';
    src: url(../font/cheddarjack.ttf);
    }




html , body
{
    width: 100%;
    height: 100%;
    font-size: 10px;

    color: #434343;
   
}
body
{
    font-family: Montserrat;
}
#header
{
   
     height: 100%;
    width: 100%;
    
}

li 
{
    list-style: none;
    float: left;
    border-right: 1px white solid;
    padding-right: 20px;
    padding-left: 20px;*/
    
    
}
li:last-child
{
    border-right: none;
}
li:hover
{
    text-decoration: none;
}
ul, img
{
padding:10px;
}
.backg
{
    background: url(../img/zdjecie_header.jpg) center/cover;
    height: 100%;

}
.homewrapper
{
    position: absolute;
    left: 0px;
    right: 0px;
    top: 50%;
    transform: translateY(-50%);
}

.cheddar-text
{
    
    font-family: 'Cheddar Jack';
}
p,li
{
    
    margin-top: 23px !important;
}
.portfolio-width
{
    width: 100% !important;
}
button
{
    background-color: #1bbc84 !important;
    border-color: #1bbc84 !important;
    border-radius: 25px !important;
    
}
#faceimg
{
box-shadow: 6px 6px 5px 0px rgba(115,108,115,0.38);
}
.bg-skils
{
    background-color: #EEE;
}
.u-green
{
    display: inline;
    padding-bottom: 4px;
    border-bottom: 2px solid #1bbc84;
    width: 30px;
}
.bg-image
{
    background-color:#1bbc84;
    opacity: 0.65;
}
.bg-image:hover
{
    opacity: 1;
}
u{
    color:#1bbc84;
}
.green
{
    color: #1bbc84;
}
.indent
{
    text-indent: 5%;
}
input,textarea
{
   border: 3px solid #1bbc84 !important;
 
    
}
/*Media Quaries*/

@media (min-width: 576px) {
   
    li
    {
        font-size: 2rem;
        
    }
    .homewrapper
    {
    margin-top: 20px;    
    }
    h1{
        
        font-size:3.5rem;
    }
    h2
    {
        
    }
    p{
        font-size: 2rem;
    }
    h3 p{
        font-weight: 700;
    }
    #faceimg
    {
       height: 80% !important;
    }
}


@media (min-width: 768px) {}


@media (min-width: 992px) {}

@media (min-width: 1200px) {
    p
    {
        font-size: 2.3rem;
    }
    h1 p
    {
        font-size: 5.5rem;
    }
    h2 p,h2
    {
        font-size:3.5rem !important;
    }
    .btn
    {
        
        font-size: 2.3rem !important;
    }
    input,textarea
    {
        font-size: 2.7rem !important;
    }
}

 

komentarz 19 czerwca 2018 przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)
Tu jest zdecydowanie za dużo kodu, wyłuskaj z tego twój błąd i wstaw minimalną reprodukcje na codepen.
komentarz 19 czerwca 2018 przez Ravus Początkujący (470 p.)
Powiedz mi w takim razie co np byś zmienił. Chodzi mi o przyklad bo za bardzo nie widze tutaj sensownej drogi.
komentarz 19 czerwca 2018 przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)
Nic nie zaproponuje bo dałeś 400 linii kodu myślisz, że będzie się komukolwiek chciało analizować coś takiego?
komentarz 20 czerwca 2018 przez Bazinga Bywalec (2,120 p.)

@Ravus,

 

Po pobieżnym przeglądnięciu  potencjalnym winowajcą jest jakieś niewymiarowe zdjęcie,albo niedopracowane css w zależności od rozdzielczości ekranu

Jak kolega wyżej, fajnie byłoby zobaczyć to na żywo...

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,201 wizyt
pytanie zadane 25 października 2018 w HTML i CSS przez marek90552 Początkujący (430 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,065 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 156 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2019 w HTML i CSS przez Krzysztof Kaleta Nowicjusz (160 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...