• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak zawartości na stronie internetowej wstawionej na hosting

Object Storage Arubacloud
0 głosów
165 wizyt
pytanie zadane 16 czerwca 2018 w Hostingi, domeny, usługi przez MasterFP Nowicjusz (120 p.)

Witam wszystkichsmiley, mam problem ze stroną internetową, zrobiłem ją niedawno na serwerze XAMPP, w wordpressie i wstawiłem na hosting CBA.pl (na darmowym koncie). Przeniosłem pliki z folderu głównego do folderu na hostingu, importowałem bazę danych i wszystko powinno działać dobrze, lecz niestety nie wyświetla mi obrazków i wszelkiego rodzaju elementów CSS. Gdy uruchomię na moim serwerze XAMPP usługę Apache, to automatycznie wszystko zaczyna działać, lecz niestety tylko na moim komputerze, na którym mam w folderze htdocs mam identyczną stronę, tylko z bazą danych z XAMPPa, co mogę zrobić, żeby to wszystko zaczeło działać na wszystkich urządzeniach?

Podaję link do strony:" www.mundial-w-rosji.cba.pl"

Z góry dziękuję za każdą pomocsmiley

komentarz 16 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Sprawdź w inspektorze jakie ścieżki masz ustawione. Stronę można przenieść np. za pomocą akeeba backup
komentarz 16 czerwca 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)

Gdy uruchomię na moim serwerze XAMPP usługę Apache, to automatycznie wszystko zaczyna działać

XAMPP to nie server, tylko pakiet instalacyjny, a Apache to server. Jeśli chcesz mieć usługę np. w Windows 10, to trzeba ją najpierw zainstalować, by móc z niej korzystać. Po wejściu na uruchom i wpisaniu services.msc wyświetlą się usługi.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 czerwca 2018 przez Daniel90 Pasjonat (17,970 p.)
<link rel='stylesheet' id='elegantwriting-style-css'  href='http://localhost/wordpress/wp-content/themes/elegantwriting/style.css?ver=4.9.6' type='text/css' media='all' />
<link rel='stylesheet' id='elegantwriting-font-awesome-css-css'  href='http://localhost/wordpress/wp-content/themes/elegantwriting/css/font-awesome.min.css?ver=4.9.6' type='text/css' media='all' />
<script type='text/javascript' src='http://localhost/wordpress/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.12.4'></script>
<script type='text/javascript' src='http://localhost/wordpress/wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js?ver=1.4.1'></script>

Masz złe ścieżki do plików.

0 głosów
odpowiedź 16 czerwca 2018 przez Artek Stary wyjadacz (11,800 p.)
Podejrzewam, że u siebie masz ścieżki oddzielonie znakami "\" - jeżeli serwer chodzi na linuxie to nie zadziała ponieważ linuxowe serwery akceptują tylko "/".. Najpierw bym tego spróbował.

Podobne pytania

–1 głos
4 odpowiedzi 1,015 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 278 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 177 wizyt

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...