• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Książka dla kompletnie zaczynających naukę z Python'em

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
533 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w Offtop przez Absum Bywalec (2,640 p.)

Witam z mojej strony chciałbym polecić bardzo dobrą książkę dla osób początkujących i nie mających kompletnej styczności ze wcześniejszym  programowaniem.

Python dla każdego.Podstawy programowania.Wydanie III 

Autor:

Michael Dawson

cena książki -/+ 50 zł 

Ebook dostępny w internecie,płatny aczkolwiek jak dobrze poszukacie to znajdziecie za darmo ;)

komentarz 15 czerwca 2018 przez imklau Nałogowiec (42,090 p.)
Potwierdzam.
Bardzo obszernie tłumaczone są podstawowe zagadnienia związane z programowaniem, przez co ta książka skierowana jest dla tych, którzy nigdy wcześniej nie mieli z tym do czynienia.

Absolutnie nie brać się za, to jeśli już zna się jakiś język! Dla tych osób 3/4 tej książki będzie nudne! :D

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2018 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
komentarz 15 czerwca 2018 przez Absum Bywalec (2,640 p.)
Ooo widziałem tę książkę ale nie zwracałem wiekszej uwagi .

To nawet za Darmo ja ją mam bo byłem w bibliotece ii tam bibliotekarka mi dała kod pin do ebooków w ramach projektu szkoły i mam za darmo hehe

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 598 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 4,848 wizyt
pytanie zadane 1 stycznia 2019 w Python przez VmeksaV Początkujący (370 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 792 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2019 w Python przez Sp4rq Użytkownik (790 p.)

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,186 komentarzy

62,306 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...