Witam, wiem że tytuł może wiele nie mówić. ale postaram się wyjaśnić. Więc tak, zawsze mnie interesowało w jaki sposób działają programy, które pobierają informacje z innych programów i udostępniają je u siebie. Podam teraz przykład dla lepszego zrozumienia. Jest gra np. Heartstone, która jest zwykłą karcianką. Przed rozpoczęciem gry składamy talie z 30 kart. Jest też dodatkowy program, który się nazywa Hearthstone Deck Tracker. Polega on na pobraniu naszej tali i wyświetlaniu jej na ekranie. Jeżeli rzucimy jakąś kartę automatycznie Deck Tracker podświetla tę kartę na szaro. Przechodząc do sedna. W jaki sposób są pobierane informacje o tej tali? Czy jest jakiś program, który pozwoli mi śledzić działanie tego programu, żebym mógł dość do tego w jaki sposób są pobierane informacje z tej gry? Jest może jakiś poradnik w formie pisemnej lub video, który pozwoli mi to zrozumieć? Aj troche się rozpisałem, ale mam nadzieje, że przynajmniej zrozumiale. Bardzo mnie to interesuje i będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacja.
Z góry dziękuje :)