• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Program, który będzie pobierał informacje z innego programu

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
218 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Virius Początkujący (490 p.)
Witam, wiem że tytuł może wiele nie mówić. ale postaram się wyjaśnić. Więc tak, zawsze mnie interesowało w jaki sposób działają programy, które pobierają informacje z innych programów i udostępniają je u siebie. Podam teraz przykład dla lepszego zrozumienia. Jest gra np. Heartstone, która jest zwykłą karcianką. Przed rozpoczęciem gry składamy talie z 30 kart. Jest też dodatkowy program, który się nazywa Hearthstone Deck Tracker. Polega on na pobraniu naszej tali i wyświetlaniu jej na ekranie. Jeżeli rzucimy jakąś kartę automatycznie Deck Tracker podświetla tę kartę na szaro. Przechodząc do sedna. W jaki sposób są pobierane informacje o tej tali? Czy jest jakiś program, który pozwoli mi śledzić działanie tego programu, żebym mógł dość do tego w jaki sposób są pobierane informacje z tej gry? Jest może jakiś poradnik w formie pisemnej lub video, który pozwoli mi to zrozumieć? Aj troche się rozpisałem, ale mam nadzieje, że przynajmniej zrozumiale. Bardzo mnie to interesuje i będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacja.                                                         

Z góry dziękuje :)
komentarz 10 czerwca 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)

Czy jest jakiś program, który pozwoli mi śledzić działanie tego programu, żebym mógł dość do tego w jaki sposób są pobierane informacje z tej gry? 

Program może nie, ale dziedzina tak - reverse engineering laugh 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2018 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
Żeby móc zrobić takie coś jest potrzebne API które udostępnia dany program/strona. Nie koniecznie musi udostępniać API w tedy zrobić takie coś jest ciężej Ale w tym wypadku api istnieje nawet jest wątek implementacji w różnych językach

us.battle.net/forums/en/bnet/topic/14729973498

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 271 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 700 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,253 wizyt

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,259 komentarzy

63,255 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...