• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zarabianie na pisaniu skryptów

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,280 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
edycja 9 czerwca 2018 przez Filipotyk
Od razu mówię, jak wybrałem złą kategorię to proszę mnie poprawić. Cześć, kończę siódmą. klasy(wiem młody jestem i nie chce komentarzy tego typu: "Za młody jesteś na zarabianie") i chciałbym zarobić trochę pieniędzy na pisaniu skryptów. Najbardziej umiem Node.js i Express. Umiem też C++(z obiektowym gorzej). HTML, CSS na poziomie średnim(tyle co od Zelenta). A kompletnie nie znam się na tym, jak zarabiać na skryptach. Czy ktoś mi może pomóc? Dodam, że wypłata może być w BitCoinach

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2018 przez RafalS VIP (122,820 p.)
Wiem, że ludzie zlecają pisanie jakichś małych programów / aplikacji. Często projektów na studia, bo im sie nie chce :D. Sprawdziłem właśnie i za jedno zlecenie dostaniesz tak ~150 zł. Konkretnej strony nie podam, bo sam wygooglowałem "zlecenia dla programistów" i "zlecenia programistyczne". Polecam Tobie zrobić to samo.
komentarz 9 czerwca 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Tylko jak zobaczylem u Zelenta, to mysle, ze jednak warto zaktualizowac swoja wiedze i szukac na FB. Na grupach znajdziesz wielu studentow, ktorzy zaplaca za napisane programu, ale jednak to nie musi byc wiedza podstawowa. A co do samego zarabiania, to nie jestem pewien, bo nie mieszkam w pl. Ale musisz sie dowiedziec, czy jako uczen musisz sie rozliczac itd
+2 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,280 p.)
Możesz zacząć tworzyć szablony stron internetowych i potem je sprzedawać - na takich platformach jak np. WrapBootstrap.

Możesz też zacząć pisać skrypty w Express czy Node.js, potem je sprzedawać, bądź pisać na zamówienie.

Jednak jedna rzecz jest bardzo ważna - portfolio. Jeśli ktoś będzie chciał zamówić u Ciebie skrypt czy całą stronę, będzie chciał zobaczyć Twoje wcześniejsze realizacje, więc zrealizuj kilka projektów, zrób portfolio (w między czasie oczywiście cały czas ulepszasz swoje umiejętności) i wtedy zacznij myśleć o pisaniu projektów/skryptów komercyjnie (takie jest moje zdanie).

Pzdr
+1 głos
odpowiedź 9 czerwca 2018 przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
Polecam strony:

https://themeforest.net/ - sklep z szablonami html, bootstrap, wordpress itd. jeżeli chcesz się ukierunkować w stronę frontu

https://codecanyon.net/ - sklep z wtyczkami, kodem, skryptami jeżeli idziesz w kierunku backendu/fullstacka
0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2018 przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)

Serio, nie wiedziałem, że będzie aż tyle pożytecznych odpowiedzi. Myślałem, że będzie najwięcej tego typu: „Najpierw skończ studia, a dopiero potem o tym myśl”. Teraz się zastanawiam jaką odpowiedź wybrać jako najlepsząlaugh.  Naprawdę dziękujęlaugh.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 200 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Sysiunia Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 414 wizyt
pytanie zadane 19 września 2018 w Offtop przez Zayebisty Gaduła (3,200 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 487 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Zayebisty Gaduła (3,200 p.)

93,028 zapytań

141,991 odpowiedzi

321,294 komentarzy

62,375 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...