• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwsza strona po kursie programowania

+6 głosów
1,530 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2018 w Nasze projekty przez Daniel123 Początkujący (420 p.)
edycja 6 czerwca 2018 przez Daniel123
Witam wszystkich,

niecały rok temu skończyłem wieczorowy kurs programowania i chciałbym oddać wam do oceny moją stronę:

https://pww24.com

Jest w niej jeszcze sporo błędów oraz rzeczy do zrobienia w związku z tym może ktoś by miał ochotę dołączyć do mojej walki i dorzucić kilka linijek kodu:)

Jeżeli masz jakieś pytanie do mnie to śmiało pisz chętnie podzielę się moimi doświadczeniami (skromnymi) związanymi z kodowaniem lub kursem

pzdr
komentarz 18 lipca 2018 przez VirtualMember Pasjonat (15,790 p.)
Generalnie strona prezentuje się nieźle jednak moim zdaniem napis

"Wyszukaj nieruchomości klasycznie"

niezbyt wygląda (chodzi mi o tą trójwymiarową czcionkę)
komentarz 18 lipca 2018 przez Perseusz Bywalec (2,180 p.)

Hej, moim zdaniem element z powiadomieniami i dodawaniem nie wygląda na pierwszy rzut oka zbyt czytelnie. Tak jakby obje opcje odnosiły się do tego samego

Powiadomienia [Nie] [Dodaj]

komentarz 18 lipca 2018 przez Daniel123 Początkujący (420 p.)

@VirtualMember, taa nie miałem na to koncepcji, inne stylowanie napisów na tym tle było też słabo czytelne. 

@Perseusz, dzięki za tip! w sumie nie zastanawiałem się nad tym ale jak już o tym wspomniałeś to faktycznie takie rozmieszczenie jest mylące. 

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 czerwca 2018 przez dizunovo Nowicjusz (180 p.)
Cześć!

Na pierwszy rzut oka bardzo przyjemna stronka. Skąd pobierasz te wszystkie oferty?
komentarz 6 czerwca 2018 przez Daniel123 Początkujący (420 p.)
Bardzo dziękuje. oferty pochodzą z biur nieruchomości, a w zasadzie z programów do obsługi biur.

Na stronie zrobiony jest automatyczny import na kształf RESTful-a, różnica polega na dostarczaniu danych. U mnie przez pliki xml wrzucane na ftp.
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2018 przez Daniel123 Początkujący (420 p.)
Witam po przerwie.
z nowości na stronie, została dodana obsługa kilku języków oraz wyszukiwarka po geolokalizacji, która (w założeniu) powinna być w stanie obsłużyć 1M+ punków na mapie:)
dajcie znać co myślicie! może macie jakieś dodatkowe pytania:)
pzdr
http://pww24.com/pl/map
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2018 przez goramarcin Użytkownik (740 p.)
Z punku widzenia użytkownika. Bardzo ładnie się prezentuje. Jest czytelna i przejrzysta. Nowoczesny wygląd bez zbędnych efektów. Jak dla mnie bardzo dobry projekt.
dzieki za miłe słowa!
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2018 przez Jackob Obywatel (1,430 p.)
Strona spoko. Wygląda profesjonalnie. Może sam coś kupię.
dzięki:)
0 głosów
odpowiedź 18 lipca 2018 przez Kerdi26 Użytkownik (640 p.)
Strona wygląda przyjemnie ze strony użytkownika, jak zrobiłeś ten efekt ze zdjeciem, które pozostaje w tej samej pozycji podczas jego zasłaniania?
1

zwykły css. W moim przypadku wygląda tak: 

background: no-repeat center center fixed

natomiast za właściwość o którą pytasz odpowiada "fixed"

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 1,689 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2022 w Nasze projekty przez juampi Użytkownik (610 p.)
+3 głosów
4 odpowiedzi 884 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2017 w Nasze projekty przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 481 wizyt

93,772 zapytań

142,730 odpowiedzi

323,382 komentarzy

63,369 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...