• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wordpress - fatal error

Cloud VPS
0 głosów
377 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2018 w Hostingi, domeny, usługi przez timati Bywalec (2,060 p.)

Hej, mam problem z wordpressem po wgraniu na serwer home.pl.
Mam taki błąd i nie wiem co może być jego przyczyną.

Warning: require(//wp-includes/load.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-settings.php on line 19

Warning: require(//wp-includes/load.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-settings.php on line 19

Fatal error: require(): Failed opening required '//wp-includes/load.php' (include_path='.:/:/usr/local/php72/lib/pear') in /wp-settings.php on line 19

Zainstalowałem na swojej domenie worpressa, z localhost pluginem All in On Migration to spakowałem i na zainstalowanym na serwerze.
Bład pojawi mi się tylko przy przypadku gdy wejdę pod adres www.moja_domena.pl ale jeżeli dodam /wordpress to wszystko działa.(www.moja_domena.pl/wordpress)
Czy ktoś miał już może taki problem ?
Z góry dzięki za pomoc !

komentarz 6 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,580 p.)
Czy umieściłeś pliki w katalogu głównym, czy w katalogu wordpress? Można ustawić domenę na katalog wordpress albo przenieść pliki we właśiwe miejsce.
komentarz 6 czerwca 2018 przez timati Bywalec (2,060 p.)
Już próbowałem na wszystkie sposoby.

Pierwszy raz robię coś w wordpress i już mam dosyć ;p Zainstalowałem po raz kolejny wordpress'a wcześniej czyszcząc bazę. Wszystko poszło ok, zainstalowałem plugin All in On Migration i importowałem to co zrobiłem na localhost. I teraz mam tak, że na każdy url daje błąd 404 Not Found.. serio na każdy url, nawet się zalogować do panelu admina nie moge
komentarz 6 czerwca 2018 przez ziemjok Gaduła (4,160 p.)
cześć

nie korzystam z home.pl ale z ovh.com ale sądze że powinno być podobnie

może napisze Ci jak ja przenosiłem z localhosta na serwer to Ci w czymś pomoże

pliki na serwer wgrałem do folderu www, potem utworzyłem bazę danych na serwerze, w pliku config.php zmieniłem ustawienia bazy danych, potem zaimportowałem do bazy dancych na serwerze wcześniej wyeksportowane ustawienia bazy danych z localhosta, potem w jakimś z plików (chyba settings) musiałem zmienić url w dwóch miejscach

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,580 p.)
edycja 6 czerwca 2018 przez pablop76

Do joomli używam akeeba backup, przenoszenie jest banalnie proste. Do wp z tego co widzę też się nadaje. instrukcja

W tej instrukcji tego nie ma, ale jak dorzucisz plik językowy pl do kickstart.php to będziesz miał polski intalator.

A do tego masz narzędzie do backup

0 głosów
odpowiedź 21 czerwca 2018 przez daro256 Nowicjusz (240 p.)

Nie można być do końca pewnym tego co robi jakiś plugin. Najlepiej przenosić w taki sposób:

• Kopiujesz wszystkie pliki z kompa na serwer
  • importujesz bazę danych (na razie nie zmienioną w żaden sposób)
  • zmieniasz ustawienia w wp config
  • ściągasz i wrzucasz na serwer skrypt serachandreplacedb2 - bez problemu znajdziesz w google
  • odpalasz skrypt, którego zadaniem jest podmienienie frazy w bazie danych
  • podmieniasz frazę z localhost na adres strony
  • gotowe, wszystko powinno działać

Wspomniany skrypt podmienia frazę w bazie, stosując się do wordpressowej metody zapisu danych w bazie. Standardowa podmiana by nic nie dała, poza masą błędów.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 377 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 474 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2018 w Inne języki przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...