• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem ze zrozumieniem znaczników - code/kbd/pre

0 głosów
313 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2018 w HTML i CSS przez Jarver Użytkownik (820 p.)

Hej :D przeglądałem sobie stronę W3C i znalzłem ten temat: W3C

Pojawiaja się tam znaczniki typu: code/kbd/samp/pre/var samo ich znaczenie jest dla mnie zrozumiałe... Ale ich zastosowanie już mniej... Mógłby ktoś mi podać przykłady zastosowania tego typu znaczników. Bo nie wiem w jakim celu miałbym ich użyć na swojej stronie. Dziękuję za pomoc i wytłumaczenie. Pozdrawiam Michał :)

komentarz 5 czerwca 2018 przez Jarver Użytkownik (820 p.)
Dzięki Mariusz, jest ok :P jakoś nieszczególnie widzę zastosowanie tego... Nie wiem gdzie mógłbym z tego skorzystać aleeee... wiem że mogę. Pytanie tylko czy pisząc na swojej stronie dajmy na to jakieś równanie matematyczne to czy mam  koniecznie używać znaczników np. var aby zapisać w nich zmienne czy to nie jest konieczne?  :) Nie moge dajmy na to zrobić <span style="...">XXX</span>?
komentarz 5 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,280 p.)
Hmm... jeśli piszesz równanie, zazwyczaj korzystasz z jakichś dodatków, wtyczek (najczęściej do JS, np. LaTeX) a sam z tego nigdy nie korzystałem, i niestety nie powiem Ci, ale z tego co słyszałem lepiej jest korzystać ze znaczników (semantyka).
komentarz 5 czerwca 2018 przez Jarver Użytkownik (820 p.)
Ok to była odpowiedź której oczekiwałem :D Bardzo dziękuję Mariuszu, pomogłeś mi bardzo :) Pozdrawiam Michał.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 144 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2016 w HTML i CSS przez matrixemil Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 271 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2020 w Sieci komputerowe, internet przez WojtaZio23 Użytkownik (660 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 199 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...