• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Java - czy da się umieścić static w pętli?

0 głosów
739 wizyt
pytanie zadane 3 czerwca 2018 w Java przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)
zamknięte 4 czerwca 2018 przez kingkushlee

Witam, mam taki kod:
https://pastebin.com/fagaGNeZ

Wiem że nie mogę tak zrobić, bo w eclipse wyskakuje mi "Remove invaild modifiers". Da się zrobić tego statica w pętli? Albo stworzyć go na początku i go potem rozszerzyć za pomocą 

static {}

? Pomoże mi ktoś?

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany za pomocą listy

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2018 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
edycja 3 czerwca 2018 przez Tomasz90
Nie da się bo to też nie miałoby większego sensu, skoro blok statyczny jest wykonywany w momencie, gdy klasa jest ładowana przez classloader. Blok statyczny da się tylko umieścić w klasie a nie można go wrzucać do metod itd.
komentarz 3 czerwca 2018 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)
W niektórych przypadkach ma to sens. BTW W C++ na przykład można deklarować static w funkcjach.
komentarz 3 czerwca 2018 przez Wiciorny Ekspert (282,600 p.)

@Tomasz90,  ma sens, da się to zrobić- wątki korzystają z tego tak samo jak z opcji : nie tylko statycznego bloku :) ale sunchronizacji 

komentarz 3 czerwca 2018 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
edycja 3 czerwca 2018 przez Tomasz90
Chyba za szybko przeczytałem co autor napisał, bo ja zrozumiałem, że on chce blok static zrobić w pętli. Co do tego kodu to tam wystarczy usunąć public static z pętli i zadziała. No i pewnie autor potrzebuje ItemStack wrzucać do jakiejś kolekcji to trzeba ją utworzyć przed pętlą/jako pole w klasie/przekazywać jako argument itp.

JAKUBW - fajnie, że się coś da w C++, ale tu rozmawiamy o Javie
Wiciorny - rozwiń o co Ci chodzi, bo po co napisałeś, cięzko zrozumieć co miałeś na myśli
0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2018 przez plucins Stary wyjadacz (11,130 p.)
powiedz nam jaki cel chcesz osiągnąć, spodziewam się, że jest jakieś inne rozwiązanie niż modyfikowanie statica
0 głosów
odpowiedź 3 czerwca 2018 przez Łukasz Wasilewski Mądrala (5,190 p.)
Ja zamiast tworzyć z każdą iteracją nowego statica, wrzucał bym dany obiekt do jakiejś tablicy/listy.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 438 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,280 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 305 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2019 w Java przez ShockOfficial Początkujący (390 p.)

93,691 zapytań

142,610 odpowiedzi

323,216 komentarzy

63,218 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...