• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Moja strona internetowa - do sprawdzenia.

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
305 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2018 w Nasze projekty przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Cześć! 

Udało mi się skleić „moim zdaniem” całkiem fajną stronę internetową. Chciałbym was teraz poprosić, abyście ją sprawdzili. Chciałbym również poznać wasze zdanie o kodzie, który stworzyłem i wyłapać wszystkie moje błędy, które jeszcze popełniam. Jeżeli oczywiście macie sugestie co do wyglądu to bardzo chętnie wysłucham wszystkich :) 

Link do strony: http://epageo.pl/

 

Pozdrawiam w ten upalny dzień cool!

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
  1. W menu, jak mamy te "sekcje" i pod nim ten pasek sygnalizujący obecną sekcję, nie przechodzi płynnie.
  2.  "Stworzymy dla ciebie w pełni responsywyny i idealnie odwzorowany Landing page. Do zrealizowania projektu potrzebujemy pliku PSD. Czas realizacja zazwyczaj 24h." - realizacji*
  3. <script src="//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/cookieconsent2/3.0.3/cookieconsent.min.js"></script> - na koniec body
  4.     <script>
            window.addEventListener("load", function () {
                window.cookieconsent.initialise({
                    "palette": {
                        "popup": {
                            "background": "#121117"
                            , "text": "#ffffff"
                        }
                        , "button": {
                            "background": "#188ce3"
                            , "text": "#ffffff"
                        }
                    }
                    , "content": {
                        "message": "Nasza strona korzysta z plików Cookies."
                        , "dismiss": "Rozumiem"
                        , "link": "Dowiedz się więcej"
                    }
                })
            });
        </script> - jw.
  5. Nie znam się, ale to  chyba powinno być w body
  6. <div id="preloader">
        <p>Ładuję <strong>niesamowitą</strong> stronę!</p>
    </div>
  7. <section class="about" id="about"> - po co id skoro jest klasa?
  8. To można zrobić w jednym tagu, albo wynieść do innego pliku
     <script>
            $(document).ready(function () {
                $(window).scroll(function () {
                    if ($(window).scrollTop() > 50 && !$(".navbar").hasClass("navbar--scroll") || $(window).scrollTop() === 0 && $(".navbar").hasClass("navbar--scroll")) {
                        $('.navbar').toggleClass("navbar--scroll");
                    }
                });
            });
        </script>
        <script>
        
        $(window).on('load', function() {
            setTimeout(
            function() {
                $("#preloader").fadeOut('slow');
            }, 1000);
            });
        </script>
        <script>
        
        $(document).ready(function() {
                $('a.scroll').on('click', function(event) {
                    var target = $($(this).attr('href'));
                    if (target.length) {
                        event.preventDefault();
                        $('html, body').animate({
                            scrollTop: target.offset().top
                        }, 1000);
                    }
                });
            });
    
        
        </script>
        <script>
        $('.navbar-nav>li>a').on('click', function(){
        $('.navbar-collapse').collapse('hide');
    });
    </script>
komentarz 1 czerwca 2018 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
3. "Add the code in the header of your website, just before the </head>..."
komentarz 1 czerwca 2018 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
1. Okey :)

2. Poprawione,

5,6. przeoczyłem,

7. No nwm tak używam id dla bezpieczeństwa :)

8. Okey :D

 

Dzięki bardzo za poświęcony czas :)
komentarz 1 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Pasek dalej nie przechodzi płynnie (przynajmniej u mnie, chrome)
0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez bOY123 Początkujący (420 p.)
Można wiedzieć ile tworzyłeś taką stronę?

Strona schludna i miła dla oko ale przeszkadza trochę ten napis przy otwieraniu strony lub zakładki w nowym odnośniku, ale to może tylko mi.
komentarz 1 czerwca 2018 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

przeszkadza trochę ten napis przy otwieraniu strony lub zakładki w nowym odnośniku...

Chodzi ci o preloader? "ładuję niesamowitą stronę"? 

Stronę robiłem finalnie cały dzień :) 

komentarz 1 czerwca 2018 przez bOY123 Początkujący (420 p.)
tak o to ,  1 dzień ale chyba nie od podstaw?
komentarz 1 czerwca 2018 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Od zera za pomocą Bootstrapa :)
komentarz 1 czerwca 2018 przez bOY123 Początkujący (420 p.)
wow jestem ciemny w tych sprawach ale robi wrażenie

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 271 wizyt
–1 głos
1 odpowiedź 392 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2016 w Nasze projekty przez Raptowny Początkujący (420 p.)
+26 głosów
8 odpowiedzi 1,202 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2018 w Nasze projekty przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,100 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...