• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Miejsce do wymiany książkami Heliona

42 Warsaw Coding Academy
+2 głosów
268 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2018 w Sprawy forum przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
Cześć!

Przeglądając różne grupy na Facebooku, czy w internecie nie napotkałem miejsca gdzie można by się wymieniać książkami z IT i jako, że tutaj jest wiele ludzi, którzy mają szeroką bibliotekę książek tego wydawnictwa poddaję pomysł założenia jakiejś zakładki, czy wątku zbiorczego w którym moglibyśmy się umawiać na wymianę danych książek- mam pełno książek z Heliona z których nie korzystam, a chętnie bym się wymienił na coś innego.

Co myślicie o tym pomyśle?
komentarz 1 czerwca 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Pomysł fajny, choć ja mam manię chomikowania i lubię mieć dużo swoich książek na półce :)

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)
Wymiana drukowanymi, ebookami? Zastanawiam się czy to nie będzie kłopotliwe i przede wszystkim czy będzie zgodne z prawem, szczególnie mam na myśli ebooki. Kłopotliwe w sensie takim, że ktoś może się zgodzić a potem danych książek nie wysłać czy coś w tym stylu. Absolutnie nikogo nie oskarżam, włączam po prostu ostrożne myślenie :)
0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
edycja 1 czerwca 2018 przez lateM
Ja też o tym myślałem. Helion pewnie nie będzie zadowolony
Jeśli znajdziesz takie miejsce, to mnie wołaj :) u mnie też się kurzą
0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
to może nie koniecznie musiałoby być to jakieś wydzielone miejsce tylko jakiś wątek zbiorczy, chodziłoby mi głównie o wymianę książek w wersji papierowej - jeżeli chodzi o to że helion będzie niezadowolony to przecież tak samo musi być niezadowolony z tego że znajdują się ich książki w bibliotekach - niestety w większości bardzo stare wydania i nieaktualne, kompletnie nieprzydatne.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 236 wizyt
+5 głosów
7 odpowiedzi 3,260 wizyt
+9 głosów
0 odpowiedzi 773 wizyt
pytanie zadane 20 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,780 p.)

93,382 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,741 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...