• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawiarura matematyczna na stronie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
381 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2018 w JavaScript przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)

Witam. Mam za zadanie zaimplementowac klawiature matematyczna na stronie, cos w tym stylu:

Czy jest to klawiatura zrobiona customowo czy moze sa jakies pluginy? Wiem ze moge to zbudowac w js ale za duzo roboty zeby sie to oplacalo

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 maja 2018 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)
wybrane 30 maja 2018 przez Alex.Ironside

Najlepsza

Na razie nie mam czasu napisać jakiegoś kodu, ale stworzenie takiej klawiatury w JS jest banalnie proste (pod warunkiem że chodzi tylko o klawiaturę i możliwość wypisywania znaków na 'ekran'). Moje porady jak to zrobić:

• w html zrób sobię kontener na przyciski i jakiś kontener na to co będziesz wpisywał z klawiatury
  • w JS przygotuj sobie tablicę przycisków, którą chcesz umieścić na stronie
  • dla każdego elementu z tablicy, generuj przycisk w miejscu na klawiaturze
  • każdy z tych przycisków musi mieć akcję, że po naciśnięciu w niego, symbol który znajduje się jako jego labelka, trafia na ekran (na zasadzie pobierz zawartość + dodaj symbol kliknięty)

Daj znać czy coś się udało zrobić, jak bym miał dzisiaj/jutro czas to mogę Ci jakoś pomóc z tym mechanizmem (zgadamy się jak coś).

komentarz 30 maja 2018 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)
Nie no napisac to dam rade. Tylko sporo zabawy z tym. Czyli nie ma gotowych bibliotek czy innych drog na skroty?
komentarz 30 maja 2018 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)
To czy nie ma to nie wiem (wpisz sobie mathematic calculator js w googla i moze coś znajdziesz), a moja implementacja zajęła by Ci góra 20 minut (to chyba na skróty :P)
komentarz 30 maja 2018 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)
Dobra sprobuje po swojemu a jak zawale to dam znac xD

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 225 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2020 w JavaScript przez inform20 Nowicjusz (170 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 441 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 536 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2019 w Matematyka, fizyka, logika przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,309 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...