• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Uruchamianie aplikacji za pomocą protokołu.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+2 głosów
467 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2018 w Systemy operacyjne, programy przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
zamknięte 11 czerwca 2018 przez kubekszklany
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość w jakiś w miarę łatwy sposób stworzyć port do własnej aplikacji? Tzn. mam aplikację napisana przeze mnie w c# i chciałbym ją uruchomić wpisując w google np.
MyAwesomeApp://.
Przykładowo pamiętam, że kiedyś jak grałem w mta, można było dołączyć do serwera za pomocą:
mtasa://127.0.0.1
Da się coś takiego zrobić? Po prostu chciałbym mieć możliwość uruchomienia programu za pomocą przeglądarki.
komentarz zamknięcia: Rozwiązane.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 maja 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,460 p.)
wybrane 30 maja 2018 przez kubekszklany

Najlepsza

Da się musisz zmienić w rejestrze dla windowsa. https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/windows/internet-explorer/ie-developer/platform-apis/aa767914(v=vs.85)

Dla Linuxa nie wiem jak ale tez pewnie się da ;)

komentarz 30 maja 2018 przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
Dzięki, działa. A jest możliwość użycia zmiennej %appdata% w rejestrze? Bo każdy ma inną ścieżkę, ze względu na nazwę użytkownika.
komentarz 30 maja 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,460 p.)
Powinno działać. Jeśli nie spróbuj użyć %appdata% w zmiennej środowiskowej PATH aby szukało twojego programu exe po wpisaniu jego samej nazwy w CMD ;)
1
komentarz 30 maja 2018 przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
edycja 30 maja 2018 przez kubekszklany
Próbowałem, niestety w żaden sposób nie działa, po dodaniu zmiennej path też nie działa. Żeby działało w zmiennej PATH musze podać pełną lokalizację, nie mogę używać zmiennych. Np. C:\Users\admin\AppData\Roaming\app.exe działa, natomiast %appdata%\app.exe w rejestrze wogóle nie działa.

EDIT: Dobra, zmieniłem typ wartości z REG_SZ na REG_EXPAND_SZ i teraz akceptuje zmienne typu %appdata%. Także rozwiązane. :)
komentarz 31 maja 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,460 p.)
super ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 8,754 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 765 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,255 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2017 w JavaScript przez Mavimix Dyskutant (8,420 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,663 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...