• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Poszukuję platformy do stworzenia społeczności

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
178 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2018 w Offtop przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Zna ktoś jakąś aplikację/portal która umożliwiała by stworzenia społeczności wokół konkretnego tematu? Mam na myśli coś typu prostego forum ale tak abym sam nie musiał martwić się przechowywaniem danych użytkowników itp. Najlepszy był by chyba mechanizm typu grupy na Facebooku gdzie ludzie mają już swoje konta i mogą dołączyć do stworzonej przeze mnie w prosty sposób strony/grupy. Problem w tym, że po pierwsze - raczej chciał bym uniknąć Facebooka, po drugie - potrzebował bym łatwego przeglądania dodanych już tematów - na tych grupach trudno znaleźć coś co było dodane w przeszłości. Dobrze było by też aby można było to w jakiś sposób promować w internecie czyli np gdyby była to część jakiegoś portalu przydała by się wtedy unikalna domena.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 maja 2018 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)

Witaj, choćby Google groups.

Edit: pomoc

M.

komentarz 27 maja 2018 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Dzięki, nie znałem tego, a widzę w 'ostatnio przeglądanych' że już kilka takich grup nieświadomie odwiedziłem. W sumie tu wyszła wada tego - jak dla mnie jest trochę zbyt chaotyczne, wygląda to jak jedno wielkie forum o wszystkim z podziałem na grupy zamiast kategorie. Teoretycznie niby spełnia moje wymagania, chociaż nie wiem czemu konkretnie ale wygląda strasznie odpychająco :D
komentarz 27 maja 2018 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)
Innego nie znam, a i tak treść się liczy.

M.
komentarz 27 maja 2018 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Niby tak ale temat który chcę poruszyć jest aktualnie dość mocno niszowy, więc jeśli zdecyduje się rozpocząć tą inicjatywę prawdopodobnie będę musiał się mocno postarać aby zebrać jakąkolwiek grupkę osób więc każdy szczegół wpływający na przystępność się liczy :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 129 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2018 w Offtop przez seba Dyskutant (8,900 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 356 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 186 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2017 w PHP przez niezalogowany

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...