• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wersja Mobilna a normalna www

Object Storage Arubacloud
0 głosów
230 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2018 w HTML i CSS przez ceruix93 Nowicjusz (200 p.)

Witam mam problem i nie umiem sobie z nim poradzić na stronie www na pc jest wszystko ok ale na wersji mobilnej mam pewien błąd nie jest na środku obiekty szarych kafelek jak temu zaradzić widać na fotce

.boxyinfo{
  float: left;
  width: 290px;
  height: 160px;
  background-color: #c0c0c0;
  display: flex;
  flex-direction: column;
  text-align: center;
  padding-left: 5px;
}
<div class="boxyinfo">
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: x-large;"><a href="/pl/i/Zwroty-i-reklamacje/15"><img id="fotografia" src="/public/assets//icons8-synchronizowa%C4%87-50.png" alt="" width="50" height="50" /><br /><br />14 DNI NA ZWROT</a></span><br /><br /> <span style="font-size: medium; font-family: Arial;">Zamówione produkty możesz zwrócić </span><span style="font-size: medium; font-family: Arial;">do 14 dni od daty zakupu </span></p>
</div>
<div class="boxyinfo">
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: x-large;"><a href="/pl/i/Formy-platnosci/10"><img id="fotografia" src="/public/assets//icons8-k%C5%82%C3%B3dka-50.png" alt="" width="50" height="50" /><br /><br />BEZPIECZNE ZAKUPY</a></span> <br /><br /> <span style="font-size: medium; font-family: Arial;">Bezpieczne zakupy dzięki płatnościom Shoper</span></p>
</div>
<div class="boxyinfo">
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: x-large;"><a href="/Czas-i-koszty-dostawy"><img id="fotografia" src="/public/assets//icons8-czas-50.png" alt="" width="50" height="50" /><br /><br />SZYBKA WYSYŁKA</a></span> <br /><br /> <span style="font-size: medium; font-family: Arial;">Zamówienia realizujemy na bieżąco nawet w 24h!</span></p>
</div>
<div class="boxyinfo">
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: x-large;"><a href="/Czas-i-koszty-dostawy"><img id="fotografia" src="/public/assets//icons8-ci%C4%99%C5%BCar%C3%B3wka-50.png" alt="" width="50" height="50" /><br /><br />DARMOWA DOSTAWA</a></span> <br /><br /> <span style="font-size: medium; font-family: Arial;">Przy zamówieniu od 300zł! </span></p>
</div>
 

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 maja 2018 przez TheGleeMat Bywalec (2,070 p.)

Okey, mam to w divie z ID box_custom36 dorzuć 
 

display: flex;
flex-direction: row;

 

[edit]

Oczywiście zrób tak żeby zasada działa do mobile

 

komentarz 27 maja 2018 przez ceruix93 Nowicjusz (200 p.)
.boxyinfo{
  float: left;
  width: 295px;
  height: 160px;
  background-color: #c0c0c0;
  display: flex;
  flex-direction: column;
  text-align: center;
  margin-left: auto;
  margin-right:auto;
  @media screen and (min-width: 320px) and (max-width: 950px){
 display: flex;
 flex-direction: column;}
}

Nadal to samo

komentarz 28 maja 2018 przez TheGleeMat Bywalec (2,070 p.)
edycja 28 maja 2018 przez TheGleeMat

kod nie ma iść do .boxyinfo :) tylko do tzw wrapa div wyżej

Chyba, że chodzi o coś innego. Jeśli o to to utwórz nową klasę wstaw ją do diva który jest oznaczony <div id="box_custom36"> i wstaw kod który jest wyżej, zamieściłeś go w złym miejscu :) 

0 głosów
odpowiedź 27 maja 2018 przez pablop76 VIP (123,120 p.)

Dla pojemnika należy ustawić

  display: flex;
  flex-wrap:  wrap;
  justify-content:  center | space-between | space-around | space-evenly;

 float: left dla .boxyinfo  nie potrzebny skoro używasz flexbox

komentarz 27 maja 2018 przez ceruix93 Nowicjusz (200 p.)
nic to nie daje a jeżeli skasuje float:left to mam z automatu kolumny nie obok siebię a jedna pod drugą w wersji na pulpicie
komentarz 27 maja 2018 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
Ale rozumiem, że wybrałeś jedną z opcji ( center | space-between | space-around | space-evenly ) jaką daje justify-content ?
komentarz 27 maja 2018 przez ceruix93 Nowicjusz (200 p.)
.boxyinfo{
  float: left;
  width: 295px;
  height: 160px;
  background-color: #c0c0c0;
  display: flex;
  flex-wrap:  wrap;
  text-align: center;
  margin-left: auto;
  margin-right:auto;
justify-content: space-around;
}

nadal nic

komentarz 28 maja 2018 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
edycja 28 maja 2018 przez pablop76

Napisałem, ze należy ustawić te wartości dla pojemnika.

Uwagi:

1. Nie wstawia się styli inline (wewnątrz tagów html).

2. Nie wolno używać takiego samego id do więcej niż jednego elementu ( id="fotografia" ).

3. Nie używa się <br> do łamania linii ( od tego jest css);

4. Po co zamykasz cały boxyinfo  w tagu <p></p>

<dic class="container">
<div class="boxyinfo">
<a href="/pl/i/Zwroty-i-reklamacje/15"><img src="https://png.icons8.com/dusk/50/000000/planner.png" alt="">14 DNI NA ZWROT</a>Zamwione produkty moesz zwrci do 14 dni od daty zakupu
</div>
<div class="boxyinfo">
<a href="/pl/i/Formy-platnosci/10"><img src="https://png.icons8.com/dusk/50/000000/shield.png" alt="">BEZPIECZNE ZAKUPY</a>Bezpieczne zakupy dziki patnociom Shoper
</div>
<div class="boxyinfo">
<a href="/Czas-i-koszty-dostawy"><img src="https://png.icons8.com/dusk/50/000000/delivery.png" alt="">SZYBKA WYSYKA</a>Zamwienia realizujemy na bieco nawet w 24h!
</div>
<div class="boxyinfo">
<a href="/Czas-i-koszty-dostawy"><img src="https://png.icons8.com/dusk/50/000000/money-box.png" alt="">DARMOWA DOSTAWA</a>Przy zamwieniu od 300z!
</div>
</div>
.container{
display: flex;
flex-wrap:  wrap;
justify-content:  center;
}
.boxyinfo{
width: 290px;
background-color: #c0c0c0;
display: flex;
flex-direction: column;
text-align: center;
margin: 5px;
padding: 15px 10px;
font-size: 18px;
}
.boxyinfo img{
  display: block;
  margin: 0 auto;
  width: 80px;
}
.boxyinfo a{
  display: block;
  color: #000;
  text-decoration: none;
}

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 226 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez pabloliquidar Nowicjusz (240 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,026 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 189 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2017 w HTML i CSS przez Erhart Początkujący (280 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...