• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Voicemod, mikrofon nie działa po usunięciu programu

Cloud VPS
+1 głos
1,188 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2018 w Sprzęt komputerowy przez kaytec Nowicjusz (130 p.)
Witam,

nawet oficjalny support nie był w stanie mi pomóc, więc bardzo na Was liczę... Naprawdę skończyły mi się pomysły.

Więc tak, za pierwszym razem, gdy pobrałem program, wszystko śmiga, śmiejemy się z chłopakami na Discordzie i tyle. Po czasie uznałem, że ten program wcale nie jest mi potrzebny, przestało być zabawnie, więc zdecydowałem się na usunięcie go. Niestety po uninstallu programu mikrofon po prostu nie działa. Gdy wciskam "nasłuchuj tego urządzenia" wszystko jest w porządku - słyszę się. Niestety kiedy próbuję korzystać z discorda, ts'a, skype'a, audacity, to po prostu nie działa. W audacity wyskakuje błąd o treści: "Błąd podczas otwarcia urządzenia audio. Proszę sprawdzić ustawienia urządzenia wejściowego audio i częstotliwość próbkowania projektu". Na discordzie po prostu nic się nie dzieje. Nie słychać mnie i tyle.

Rzeczy, które robiłem:

- sprawdzałem menedżer urządzeń czy nie zostały jakieś sterowniki

- sprawdzałem serwisy (services) i restartowałem WindowsAudio (czy coś w ten deseń)

- podłączałem drugi mikrofon, a nawet dwa na raz

- instalowałem program ponownie (wyskakuje mi, że nie może z powrotem używać mojego mikrofonu, gdyż jest używany w trybie ekskluzywnym)

- wyłączałem tryb ekskluzywności i włączałem, odinstalowywałem także sterowniki od mikrofonu

- zmieniałem próbkowania w mikrofonie

- skanowałem malwarebytes'em i avastem

Naprawdę nie mam już pomysłów i mam dość, trwa to już od tygodnia...

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 4,202 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2018 w Sprzęt komputerowy przez monu Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 689 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 428 wizyt
pytanie zadane 31 października 2022 w Sprzęt komputerowy przez Programista12 Nowicjusz (180 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...