• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki język jest podstawą

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
407 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2018 w Bezpieczeństwo, hacking przez Lukas Hajduga Użytkownik (830 p.)
Witajcie. Mam do was pytanie. Programuje w C++ i C#. Pytanie brzmi tak. Jaki język jest podstawą hackowania. Chodzi mi o język który wprowadzi mnie w ten temat głębiej i uświadomi mi jak to wszystko działa. I chcialbym tez wiedzieć w jakim języku pisze się wszystkie złośliwe oprogramownia. Jeżeli znacie też jakieś książki albo tutoriale z tego tematu bylbym niezmierni wdzięczny gdybyście dali link albo nazwę. Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
3
komentarz 24 maja 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
edycja 24 maja 2018 przez Secrus
python i książka "black hat python"

A tak bardziej, to Na pewno język skryptowy, szybciej znajdujesz ew błędy i dokonujesz poprawek. Hakowanie to najczęściej pisanie narzędzi bezpośrednio pod dany problem, przez co potrzebny jest język, który pozwoli na pisanie "na kolanie" szybkich narzędzi
komentarz 24 maja 2018 przez Lukas Hajduga Użytkownik (830 p.)
Czyli zabrac się za pythona java script i podobne języki do js, tak?
1
komentarz 24 maja 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
python, ruby, o tych slyszalem w hackingu. JS możesz, ale nie wiem na ile to jest użyteczne, czy nie jest bardziej pod skrypty dołączane do stronek
komentarz 27 października 2020 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

@Lukas Hajduga, żaden. Nauka jakiegokolwiek języka programowania ma się nijak do "hackowania". W każdym języku można napisać program sieciowy w jednym szybciej w drugim dłużej, ale to nie kwestia języka a wiedzy, umiejętności i.doswiadczenia.

2 odpowiedzi

+7 głosów
odpowiedź 26 października 2020 przez Bosswell Nałogowiec (36,470 p.)
Odpowiadając na pytanie z tytułu.

Angielski
komentarz 26 października 2020 przez Wiciorny Ekspert (270,150 p.)
dokładnie to samo chciałem :D
+1 głos
odpowiedź 26 października 2020 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Nie ma tutaj konkretnej odpowiedzi. Języki operują na różnych poziomach: assembler, c, C#, javascript.

Na każdej warstwie na której znajduje się oprogramowanie pojawia się zagadnienie bezpieczeństwa.

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 597 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 573 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 513 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez Ygrek Nowicjusz (190 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...