• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co dalej po kursie pana Mirosława? (C++)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
544 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2018 w C i C++ przez Michael00 Nowicjusz (120 p.)
Witam .

Od kilku miesięcy interesuje się programowaniem w języku c++ i bardzo mnie to wciągnęło . Chce rozwijać się dalej więc mam pytanie . Co polecacie zrobić po ukończeniu kursu pana Mirosława ?

Jakieś ksiazki? Lub kursy ?

Wiem że ludzie polecają np.: Symfonia c++ , ale książka ta jest dosyć stara i czy jest wogole sens korzystania z niej?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 22 maja 2018 przez marcin99b Szeryf (82,960 p.)
Zastanów się jakie programy chciałbyś tworzyć

Przykładowo aplikacje internetowe, mobilne, gry, coś niskopoziomowego... masz mase możliwości

Zastanów się -> sprawdź czy c++ się do tego dobrze nada -> jak nie wybierz inny język -> rób

Często w nauce specyficznych rzeczy, typu jakieś frameworki, do poradników wplata się nowe elementy języka i nauka języka idzie po części w parze z nauką frameworka
Ale nie ograniczaj się do tego i sprawdzaj co doszło w nowych wersjach twojego języka, bo nie zawsze poradnik pokaże wszystko (są porządne które pokazują większość, ale jest ich dość mało)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 328 wizyt
+1 głos
7 odpowiedzi 2,473 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 551 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2020 w HTML i CSS przez Moziu Początkujący (390 p.)

93,012 zapytań

141,977 odpowiedzi

321,266 komentarzy

62,354 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...