• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bootstrap - dropdown po prawej stronie menu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,057 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2018 w HTML i CSS przez michh123 Bywalec (2,790 p.)

Witajcie,

Mam problem z nawigacją w Bootstrapie, a dokładnie z dropdown'em. Nadałem mu klasę, żeby znalazł się jako jedyny po prawej stronie, ale to nic nie daje. Szukałem już chyba wszystkich podobnych wątków na różnych forach, w tym na stackoverflow, ale żadne tamtejsze rozwiązanie nie pomogło...

Oto mój kod:

<nav class="navbar fixed-top navbar-expand-lg navbar-dark bg-dark">
            <div class="container">
                <a href="#" class="navbar-brand mr-5">Brand</a>
                <button type="button" class="navbar-toggler" data-toggle="collapse" data-target="#navMenu">
                    <span class="navbar-toggler-icon"></span>
                </button>
                <div class="collapse navbar-collapse" id="navMenu">
                    <ul class="navbar-nav">
                        <li class="nav-item">
                            <a href="#" class="nav-link">
                                First
                            </a>
                        </li>
                        <li class="nav-item">
                            <a href="#" class="nav-link">
                                Second
                            </a>
                        </li>
                        <li class="nav-item">
                            <a href="#" class="nav-link">
                                Third
                            </a>
                        </li>
                        <li class="nav-item dropdown">
                            <a class="nav-link dropdown-toggle" data-toggle="dropdown" href="#" role="button" aria-haspopup="true" aria-expanded="false">
                                Name
                            </a>
                            <div class="dropdown-menu dropdown-menu-right">
                                <a class="dropdown-item" href="#">Logout</a>
                            </div>
                        </li>
                    </ul>
                </div>
            </div>
        </nav>

 

Proszę o pomoc,
Pozdrawiam!

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 22 maja 2018 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
 
Najlepsza

Żeby pozbyć się przylegania do lewej należy ustawić

.nav-item.dropdown{
            margin-left: auto;
        }

Ale to nie wystarczy w tym przypadku ponieważ navbar-nav nie ma ustawionej szerokości i nie ma miejsca na odsunięcie nav-item. Dlatego należy jeszcze dodać szerokość do navbar-nav.

.navbar-nav{
            width: 100%;
        }

Przy okazji popsuje się nawigacja na mobilki, dlatego należy usunąć te style w media queries.

komentarz 22 maja 2018 przez michh123 Bywalec (2,790 p.)
You are a Genius!!! Dziękuję bardzo za pomoc :)
Pozdrawiam!
–1 głos
odpowiedź 21 maja 2018 przez Igor Gawrys Stary wyjadacz (12,460 p.)

WYSTARCZY

<div class='flot-right'></div>

 

komentarz 21 maja 2018 przez michh123 Bywalec (2,790 p.)
Niestety, nie pomogło

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,199 wizyt
pytanie zadane 25 października 2018 w HTML i CSS przez marek90552 Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 416 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 161 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2019 w JavaScript przez kordix Gaduła (3,910 p.)

92,550 zapytań

141,394 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...