• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JavaEE, Tomcat, Error, IntelliJ

Object Storage Arubacloud
0 głosów
514 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2018 w Java przez Paweł Hozer Nowicjusz (120 p.)

Uczę się dopiero tworzenia aplikacji webowych w JavieEE jednak po deployu aplikacji na Tomcata, wyskakuje mi taki błąd : 

Description The origin server did not find a current representation for the target resource or is not willing to disclose that one exists.

Mam jedną klasę :

 

import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import java.io.IOException;
import java.io.PrintWriter;

public class Hello extends HttpServlet{
    @Override
    protected void doGet(HttpServletRequest req, HttpServletResponse res) throws IOException, ServletException {
        PrintWriter pw = res.getWriter();
        pw.println("Hello world");
    }
}

Dodatkowo plik web.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<web-app xmlns="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/javaee"
         xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
         xsi:schemaLocation="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/javaee http://xmlns.jcp.org/xml/ns/javaee/web-app_4_0.xsd"
         version="4.0">

    <servlet>
        <servlet-name>Hello</servlet-name>
        <servlet-class>Hello</servlet-class>
    </servlet>
    <servlet-mapping>
        <servlet-name>Hello</servlet-name>
        <url-pattern>/test</url-pattern>
    </servlet-mapping>

</web-app>

 

Tomcat jest ustawiony na localhost:8080, w deployment mam wybrany katalog projektu

Po wpisaniu localhost:8080/test wyskakuje mi ten oto błąd, nie umiem sobie z tym poradzić, a przeszukałem już trochę internet, ktoś mógłby mi pomóc ? 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 maja 2018 przez NIMuser Stary wyjadacz (11,030 p.)
Nie znam zupełnie Java EE (która to wersja? i jakie IDE?), ale wiem żeby tam odpalić nawet Hello Worlda trzeba ustawić mnóstwo różnych ustawień. Pozostaje wrócić do tutoriala z którego korzystałeś i doczytać czy czegoś nie pominąłeś... Lub S.O.:

https://stackoverflow.com/questions/43931383/the-origin-server-did-not-find-a-current-representation-for-the-target-resource?rq=1
komentarz 21 maja 2018 przez Paweł Hozer Nowicjusz (120 p.)
JavaEE 8, Tomcat 9.0.8, IntelliJ
0 głosów
odpowiedź 22 maja 2018 przez SUNBIN Obywatel (1,190 p.)

1. Zamiast konfigurować web.xml spróbuj adnotacji (umieść ją nad klasą): @WebServlet("/test")

2. Spróbuj użyć starszej wersji Tomcata. Skopiowałem Twoje pliki do siebie i na Tomcat 7.0.85 działa poprawnie.

3. Sprawdź jeszcze raz czy odpowiednio skonfigurowałeś projekt w Intellij 

0 głosów
odpowiedź 22 maja 2018 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)
A nie patrzyłeś na stacku?

https://stackoverflow.com/questions/43186315/tomcat-404-error-the-origin-server-did-not-find-a-current-representation-for-th

Sprawdź jak u Ciebie są spakowane odpowiednie pliki: domyślnie, może folder statyczny nie jest odnajdywany trzeba albo zmienić nazwe plików, albo path

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 385 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2020 w Java przez Fortitudo Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 230 wizyt
pytanie zadane 17 marca 2018 w Java przez plucins Stary wyjadacz (11,110 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 323 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2015 w Java przez NoName Mądrala (5,640 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...