• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak płynnie z szarego obrazka przejść do kolorowego po upływie 2 s po załadowaniu obrazka ??

Object Storage Arubacloud
0 głosów
152 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2018 w JavaScript przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)
Pytanie w temacie jest treścią problemu :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 maja 2018 przez niezalogowany
wybrane 20 maja 2018 przez DariuszH
 
Najlepsza
CSS: img z transition
JS: img onload > setTimeout 2s > dodaj klasę która zeruje grayscale
+1 głos
odpowiedź 20 maja 2018 przez Drajvon Bywalec (2,250 p.)
Ustaw domyślnie przeźroczystość obrazka na 0, a następnie dodaj do niego klasę z opacity: 1 i dzięki właściwości transition w css uzyskasz płynne przejście.
komentarz 20 maja 2018 przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)


function change_color(){
var grey_color=document.getElementById('ja');


grey_color.style.filter="grayscale(100%) " ;


}


setTimeout(change_color,2000);

<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
        <meta charset="utf-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <title>PORTFOLIO</title>
    <link rel="stylesheet" href="index.css">
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.4/jquery.min.js"></script> 
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Montserrat" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Archivo+Black" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Abel" rel="stylesheet">
    <script type="text/javascript" src="index.js"></script>
    </head>
    



<body>
   
    <div class="black_half">
       
     
        <div class="white_ha">Hozer</div> 
        <div class="white_de">Dariusz</div>        
        <div class="portfolio">portfolio</div>  
                
        
        <img src="daro.jpg" id="ja" onload="change_color()">
        
        
        
        
        
        
    </div> 
             
           



    
    
    
    



        
















		

</body>
</html>
body{
	width:100%;
    height: 100vh;
    margin:0;
    overflow: hidden;
	
}

.black_half{


    width: 0%;
    height:100vh;
    background-color: black;
    background-size: 100% 100%;
     animation: 0.5s lefter forwards;

}

@keyframes lefter{

from{width: 0%;}
to{width: 25%;}
}




img{
    width:8vw;
    height:auto;
    position: absolute;
    top:68vh;
    transform: rotate(-360deg);
    border-radius:100%;
    animation: 1s photo forwards;
    filter: grayscale(100%);
    
}

@keyframes photo{
    from{left:24%;opacity:0; transform: rotate(0);}
    to{left:8%;opacity:1;transform: rotate(360deg);}
}






.name{
    
    font-family: 'Roboto-Black',sans-serif;
color:white;
    font-size:4vw;
    position: absolute;
    top:35vh;
    left:12%;
    text-align: center;
   
    
}
 @font-face {

        font-family: 'Roboto-Black';
        src: url('./Roboto-Black.ttf');
        
          }





.white_ha{
    position:absolute;
    top: 6vh;
    left:2%;
    width: 5%;
    height:13vh;
    text-align: center;
    color:white;
    line-height: 13vh;
    font-size:3vw;
    font-family: 'Roboto-Thin', sans-serif;
 animation: ha 1s forwards;

}

@keyframes ha{

    from{top:-10vh;opacity:0;}
    to{top:2vh;opacity:1;}
    
    
    }




.white_de{
  
    position:absolute;
    top: 5vh;
    left :10.5%;
    width: 5%;
    height:13vh;
    text-align: center;
    color:white;
    line-height: 13vh;
    font-size: 3vw;
    font-family: 'Roboto-Thin', sans-serif;
  
     animation: q 1s forwards;

}


@keyframes q{

    from{top:20vh;opacity:0;}
    to{top:2vh;opacity:1;}
    
    
    }


    @font-face {

        font-family: 'Roboto-Thin';
        src: url('./Roboto-Thin.ttf');
        
          }
        
.portfolio{
    position:absolute;
    top:11.5vh;
    left:55.1%;
    height: auto;
    color:red;
    font-family: 'Roboto-Thin', sans-serif;
    letter-spacing: 0.38vw;
    font-size:1.2vw;
    font-weight: bolder;
    width:50%; position:absolute;
    animation: portfolio 1s forwards;
}      
      
@keyframes portfolio{
    
    from{left:-110%;}
    to{left:15%;}
    
    
}



















Nic tam nie pomaga. To ma być automatycznie a nie po najechaniu :) 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 149 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 375 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 229 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2017 w JavaScript przez Kamil Czech Dyskutant (7,700 p.)

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,455 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...