Mam wykonany form i i w nim są combobox gdzie jest wpisana lista programów i potem jest textbox i są 2 login i password i potem jest account generate button gdzie po kliknięciu powinno się pojawić w textboxie w login i password dane i jaki to kod .
OnClick?
Click?
M.
Aha, znaczy nie chodzi o samo zdarzenie bo to już wiesz jak obsłużyć rozumiem. Odnośnie dodawania tekstu do TextBox sprawa jest w sumie prosta. Musisz posłużyć się nazwą elementu np. "LoginTextBox" i właściwością Text:
LoginTextBox.Text = "Ala ma kota"
Natomiast skąd ten tekst chcesz wziąć niestety nie mam pojęcia :-)
Znalazłem chwilę:
Public Class Form1 Public Class MyOption Public Sub New(id As String, email As String) Me.Id = id Me.Email = email End Sub Public Property Id As String Public Property Email As String End Class Dim ReadOnly _optionList As New List(Of MyOption) Public Sub New() InitializeComponent() InitializeOptionList() InitializeComboBoxSelection() End Sub Private Sub InitializeOptionList() _optionList.Add(New MyOption("Opcja 1", "serty@wp.pl")) _optionList.Add(New MyOption("Opcja 2", "molier@op.pl")) End Sub Private Sub InitializeComboBoxSelection() ComboBoxSelection.DataSource = _optionList ComboBoxSelection.DisplayMember = "Id" ComboBoxSelection.ValueMember = "Email" End Sub Private Sub ButtonAccountGenerate_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles ButtonAccountGenerate.Click TextBoxLogin.Text = ComboBoxSelection.SelectedValue End Sub End Class
Jeszcze taki TIP, możesz rzutować SelectedItem ComboBox-a:
Dim selectedMyOption As MyOption = ComboBoxSelection.SelectedItem TextBoxLogin.Text = selectedMyOption.Email
93,483 zapytań
142,417 odpowiedzi
322,763 komentarzy
62,895 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj