• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Linux - poblem z włączeniem systemu uefi

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
118 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2018 w Systemy operacyjne, programy przez snilyer Użytkownik (590 p.)
Po rozładowaniu się laptopa w którym nie ma baterii z biosu na płycie głównej mam problem z włączeniem linuxa minta 19.X  System zainstalowany jest w trybie UEFI. Jest jakiś sposób by uruchomić go? Bo obecnie jest tylko opcja P0: SPCC Solid State Disk w którym nie wyszukuje minta
komentarz 17 maja 2018 przez miro Pasjonat (23,870 p.)
Miałeś na tym SSD zaistalowanego Minta? Masz jeszcze Windowsa lub inny dysk (sprawdź boot)? Możesz spróbować wyłączyć te UEFI u mnie to bez różnicy co mam w biosie ustawione, a też mam instalowane pod UEFI.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 17 maja 2018 przez eglaboud Obywatel (1,940 p.)
Masz może czasem Secure Boota włączonego?
komentarz 17 maja 2018 przez snilyer Użytkownik (590 p.)
mam wszystko poustawiane tak jak było wcześniej
komentarz 28 maja 2018 przez prodigalSon Użytkownik (840 p.)
wyłącz Secure Boota

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,430 wizyt
–1 głos
1 odpowiedź 300 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Przemonek Początkujący (380 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 183 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Bolder Początkujący (370 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...