• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przeładowanie strony przy kliknieciu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
3,857 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2018 w JavaScript przez yoomati Początkujący (460 p.)

Witam , chciałbym zrobić w swoim projekcie taką fukcję ze przy kliknieciu w inputa niedość ze załadowuję nam daną funkcje zdarzeniem "onclick" to dodatkowo przeładowuje stronę , da się to jakość zrobić czy poprostu do każdej fukcji dodać przeładowanie ?

Kod HTML

<menu>
				
			<input type="submit" value="Kwadrat" onclick="kwadrat()"  >
			<input type="submit" value="Prostokąt" onclick="prostokat()">
			<input type="submit" value="Trojkąt równoboczny" onclick="trojkat()"> <br /> <br /> 
				
			<input type="submit" value="Rownoległobok" onclick="rownoleglobok()"> 
			<input type="submit" value="Trapez" onclick="trapez()">
			<input type="submit" value="Romb" onclick="romb()"> <br /> <br />
				
			<input type="submit" value="Sześcian" onclick="szescian()">
			<input type="submit" value="Koło" onclick="kolo()">
			<input type="submit" value="Kula" onclick="kula()">
			
		</menu>
		

 

1
komentarz 15 maja 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Poza tym, co napisał Ci @BT101, to czy zdajesz sobie sprawę, że jeśli na klik chcesz wykonać jakąś akcję, po czym odświeżyć stronę, to użytkownik raczej nie zdąży zauważyć efektu działania tej czynności - jeśli odświeżenie nie będzie odpowiednio opóźnione?
komentarz 16 maja 2018 przez yoomati Początkujący (460 p.)
Źle to napisałem chodziło mi o przeladowanie strony głównej na podstronę

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 maja 2018 przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)
location.reload();

Dodaj do każdej funkcij. Swoją drogą odświeżanie strony użytkownikowi to raczej nie najlepsze UX(user experience) ale jak tam chcesz.

komentarz 16 maja 2018 przez yoomati Początkujący (460 p.)
Źle to napisałem chodziło mi o przeladowanie strony głównej na podstronę
komentarz 16 maja 2018 przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)
Zpoznaj sie z pojęciem SPA
0 głosów
odpowiedź 17 maja 2018 przez Piotr Ruciński Początkujący (280 p.)

W przeglądarce istnieje coś takiego jak window.location - obiekt przechowujący informację na temat aktualnie informację o stronie, adresie, ścieżce na jakiej jesteś. 

Na Twoim miejscu, zamiast dodawać onclick w elementach HTML, dałbym w pliku JS coś w stylu: 

[...document.querySelectorAll('menu input')].forEach(element => {
element.addEventListener('click', ()=> {
window.location.href = " string będący adresem na ktory przekierowujesz"
})
})

Oczywiście przydałaby się tez mapa adresów, na które chcesz przekierować, ale ideę powinieneś zrozumieć :)

komentarz 17 maja 2018 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
Przecież to jest wymyślenie linków na nowo…
komentarz 17 maja 2018 przez Piotr Ruciński Początkujący (280 p.)
No trochę tak, ale kolega chciał linki w js to ma linki w js :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,063 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2018 w PHP przez Radosław Foltyński Obywatel (1,180 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 346 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2016 w JavaScript przez rucin96 Użytkownik (500 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 112 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2019 w JavaScript przez dawid990 Nowicjusz (120 p.)

92,566 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,615 komentarzy

61,952 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...