• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak to zrobić -- Dopis do linku po przez formularz i przejście do linku

Object Storage Arubacloud
0 głosów
233 wizyt
pytanie zadane 10 maja 2018 w PHP przez seam3 Początkujący (450 p.)
Witam,

jak zrobić to by :

https://www.google.pl/...... przez formularz dopisywało się nw np. https://www.google.pl/tata albo https://www.google.pl/zenek

i od razu przekierowywało na tą stronę

Proszę o pomoc :/ jestem zielony a tylko tego potrzebuje
1
komentarz 10 maja 2018 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)
Czy mógłbyś jakoś bardziej szczegółowo powiedzieć w czym tkwi problem?
komentarz 10 maja 2018 przez seam3 Początkujący (450 p.)
ok już pisze
komentarz 10 maja 2018 przez seam3 Początkujący (450 p.)
Jest formularz do zapisu

imię:

adres email:

Przycisk ( Zapisz się )

i po kliknięciu zapisz się ma przekierować na inną stronę

po czym dodatkowo zmienić np. http://twojastrona.pl/EPI

na

http://twojastrona.pl/adres email

chcę po prostu by zmieniało we wszystkich linkach, te EPI na adres email tego kto się zapisał :) chyba dobrze wytłumaczyłem :/
komentarz 10 maja 2018 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)

Jedyne co mi przychodzi do głowy to ten kurs: https://www.youtube.com/playlist?list=PLOYHgt8dIdoymv-Wzvs8M-OsKFD31VTVZ o ile już go nie przerabiałeś?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 10 maja 2018 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)

Dobra, tutaj masz kawałek kodu, który realizuje Twój problem:

https://codepen.io/Czeran/pen/VxXWpv?editors=1111

Najpierw dzięki Tym dwóm linijkom pobierasz baseUrl (zrozumiałem że chcesz tak zrobić)

var getUrl = window.location;
var baseUrl = getUrl.protocol + "//" + getUrl.host + "/" + getUrl.pathname.split('/')[1];

Następnie na akcji onclick (twój przycisk 'Zapisz się') pobierasz wartość z pola i robisz redirect baseUrl + '/' + input.value

var email = document.getElementById('email');

function onClick() {
  window.location.replace(baseUrl + '/' + email.value);
}

W samym przykładzie redirect nie zadziała, ale w prawdziwej aplikacji powinien.

komentarz 10 maja 2018 przez seam3 Początkujący (450 p.)
a mógł byś mi to pokazać jak to ostatecznie wygląda chodzi mi o juz gotowy plik :/
komentarz 10 maja 2018 przez seam3 Początkujący (450 p.)

@cz3ran, zrobiłem to i nic, nw co robię zle :/

komentarz 11 maja 2018 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)

Jeżeli przykład, który Ci podałem tutaj nie działa:

https://codepen.io/Czeran/pen/VxXWpv?editors=1111

Pokaż mi co napisałeś, a spróbuję Ci jakoś doradzić (umieść kawałek swojego kodu np. na codepen.io).

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 274 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2015 w PHP przez witam_witam Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 216 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2017 w HTML i CSS przez iNakeii Obywatel (1,030 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 510 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...