• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z kodem

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
145 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2018 w HTML i CSS przez kamrog Nowicjusz (120 p.)
zmienione kategorie 9 maja 2018 przez Arkadiusz Waluk

Witam, piszę tutaj ponieważ potrzebuje pomocy.

Nie wiem co robię nie tak ale mam nadzieję że ktoś mógł mi to uświadomić i ewentualnie poprawić.

Z góry dziękuje :)

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>Strona o Kamrogu (czyli o mnie)</title>
    <meta name="description" content="Ta strona jest poświęcona mojej osobie. Na niej możesz poznać mnie lepiej!" />
    <meta name="keywords" content="kamrog, Kamil Rogowski" />
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
     
        <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css" />
        <link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato|Josefin+Sans&subset=latin,latin-ext" rel="stylesheet" tipe="text/css">
    </head>
 
<body>
 
    <div id="container">
        
        <div id class="rectangle"></div>
            <div id="logo"><h2>Kamil (Kamrog) Rogowski</h2></div>
            <div id="zegar"><h1>12:00:00</h1></div>
            <div style="clear:both">
            </div>
        
        <div class="square">
            <div class="title1"><i class=" icon-user"</i><br /> Kim jestem?</div>
            <div class="title1"><i class="icon-mic"</i><br />Kontakt ze mną</div>
            <div style="clear: both;"></div>
            </div>
            
            <div class="title2"><i class="icon-"</i><br/>Kontakt ze mną</div>
            <div class="title3"><i class="icon-popup"</i><br/>Strona mojej szkoły</div>
            <div style="clear: both;"></div>
            
            <div class="title4"><i class="icon-emo-sunglasses"</i><br/>moje zainteresowania</div>
        
        <div class="square">
        <div class="title5">5</div>
                <div class="yt"><i class="icon icon-youtube-play"></i> </div>
                <div class="fb"><i class="icon-facebook-squared"></i></div>
        
        <div style="clear: both;"></div>
        </div>
        
        <div style="clear: both;"></div>

        <div id class="rectangle">2018 &copy; Strona o Kamrogu (czyli o mnie). Wszelkie prawa zastrzeżone</div>

    </div>
 
</body>
</html>
komentarz 9 maja 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)

1. Wybieramy odpowiednią kategorię - offtop to raczej nie jest, w końcu dotyczy HTMLa.

2. Kod wstawiamy w przeznaczony do tego bloczek.

3. Dokładnie opisujemy problem i dajemy precyzyjny tytuł pytania. "Problem z kodem" naprawdę kompletnie nic nikomu nie mówi, nikt nie wie jaki Ty masz problem.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 maja 2018 przez niezalogowany
Jak widać sporo rzeczy:

-Bloczek z kodem

-Wszystkie style do .css

-Nie wiadomo z czym masz problem?

-Najlepiej wrzuć to do codepena
komentarz 9 maja 2018 przez kamrog Nowicjusz (120 p.)
Jestem totalnie nowy w pisaniu czegokolwiek więc nie mam pojęcia o co chodzi :)
komentarz 9 maja 2018 przez niezalogowany
1. Nie dałeś pliku ze stylami, czyli jedyne co mogę sobie wyświetlić to kilka linijek tekstu

2. Nie wiem z czym jest problem/jaki ma być efekt etc.
komentarz 9 maja 2018 przez kamrog Nowicjusz (120 p.)
edycja 10 maja 2018 przez event15
body
{
    background-color: #303030;
    color: #ffffff
    }
    
    #container
    {
        width: 1000px;
        margin-left: auto;
        margin-right: auto;
    }
    
    .rectangle
    {
        width: 960px;
        margin: 20px;
        text-align:center;
    }
    
    .square
    {
        width: 50%;
        float: left;
    }
    
    #logo
    {
        float: left;
        font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
        fint-size: 70px;
        width: 600px;
        text-align: left;
        text-align: left;
    }
    
    #zegar
    {
        loat: left;
        font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
        fint-size: 70px;
        text-align: left;
    }
    
    .title1
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #3095d3;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title2
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #666666;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title3
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #93c748;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title4
    {
        margin: 10px;
        width: 480px;
        height: 142px;
        background-color: #ee5a32;
        text-align: center;
    }    
    .title5
    {
        margin: 10px;
        width: 480px;
        height: 304px;
        background-color: #666666;
        text-align: center;
    }

    .yt
    {
        margin: 10px;
        width: 210px;
        height: 142px;
        background-color: #d94348;
        float: left;
    }
    .fb
    {
        margin: 10px;
        width: 210px;
        height: 142px;
        background-color: #4668b3;
        float: left;
    }

 

komentarz 9 maja 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
css też w bloczek, a tak po za tym to w czym problem? wrzuciłem sobie to do codepen no i co dalej, co chcesz zmienić?
0 głosów
odpowiedź 10 maja 2018 przez pablop76 VIP (123,060 p.)

Nie poprawiaj kodu jeżeli nie wiesz jak działa. Więcej cierpliwości. Przerób ten tutek jeszcze raz. Jest bardzo przystępnie wyjaśniony. Pozwala łatwo wejść w html i css. ALE NIE JEST PRAKTYKĄ W PISANIU STRON. TO TYLKO ELEMENTARZ.

<div id="container">

<div id class="rectangle">
  <div id="logo">Kamil (Kamrog) Rogowski</div>
  <div id="zegar">12:00:00</div>
  <div style="clear:both"></div>
</div>


<div class="square">
<div class="title1"><i class=" icon-user"</i><br /> Kim jestem?</div>
<div class="title1"><i class="icon-mic"</i><br />Kontakt ze mn</div>
<div style="clear: both;"></div>
  <div class="title2"><i class="icon-"</i><br/>Kontakt ze mn</div>
<div class="title3"><i class="icon-popup"</i><br/>Strona mojej szkoy</div>
<div style="clear: both;"></div>
  <div class="title4"><i class="icon-emo-sunglasses"</i><br/>moje zainteresowania</div>
</div>



<div class="square">
<div class="title5">5</div>
<div class="yt"><i class="icon icon-youtube-play"></i> </div>
<div class="fb"><i class="icon-facebook-squared"></i></div>

<div style="clear: both;"></div>
</div>

<div style="clear: both;"></div>

<div id class="rectangle">2018 &copy; Strona o Kamrogu (czyli o mnie). Wszelkie prawa zastrzeone</div>
</div>
body
{
    background-color: #303030;
    color: #ffffff
    }
    #container
    {
        width: 1000px;
        margin-left: auto;
        margin-right: auto;
    }
    
    .rectangle
    {
        width: 960px;
        margin: 20px;
        text-align:center;
         font-size: 33px;
    }
    
    .square
    {
        width: 50%;
        float: left;
    }
    
    #logo
    {
        float: left;
        font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
        fint-size: 70px;
        width: 600px;
        text-align: left;
    }
    
    #zegar
    {
        loat: left;
        font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
        fint-size: 70px;
        text-align: left;
    }
    
    .title1
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #3095d3;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title2
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #666666;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title3
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #93c748;
        float: left;
        text-align: center;
    }
    .title4
    {
        margin: 10px;
        width: 480px;
        height: 142px;
        background-color: #ee5a32;
        text-align: center;
    }    
    .title5
    {
        margin: 10px;
        width: 480px;
        height: 304px;
        background-color: #666666;
        text-align: center;
    }

    .yt
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #d94348;
        float: left;
    }
    .fb
    {
        margin: 10px;
        width: 230px;
        height: 142px;
        background-color: #4668b3;
        float: left;
    }

Kliknij czarny button codepen nad kodem po prawej i zobacz wynik pokazanego kodu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 178 wizyt
pytanie zadane 7 października 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Matix Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 162 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2019 w HTML i CSS przez Radek Koniarski Użytkownik (870 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 462 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez Kumixx Początkujący (250 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...