• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Upload aplikacji fullstack (React, Node) na AWS, protokoły HTTP/HTTPS

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
282 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w Hostingi, domeny, usługi przez Frozenfroggie Użytkownik (990 p.)
Witam, najpierw przedstawię na jakim etapie jestem:
1) pliki statyczne wrzuciłem na S3, wykupiłem domenę i skonfigurowałem CloudFront, Route53, poprzez Certificate Menager wygenerowałem SSL
2) serwer API wrzuciłem przez Elastic Beanstalk, domena jest domyślna np. myapp.us-east-2.elasticbeanstalk.com

Problem jest w tym, że mój frontend nie może komunikować się z API gdyż ten komunikuje się przez HTTP a nie HTTPS, natomiast nie potrafię mu zainstalować SSL przez Certificate Menager ze wzgłędu na wspomniane w dokumentacji 'You cannot request a certificate for Amazon-owned domain names'.

Dlatego chciałem Was zapytać jak powinienem rozwiązać ten problem i czy opisany przeze mnie sposób postępowania w przypadku uploadu aplikacji fullstack jest prawidłowy?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 maja 2018 przez Frozenfroggie Użytkownik (990 p.)
Udało mi się rozwiązać mój problem, może pomoże to komuś w przyszłości:

Użyłem subdomeny jako aliasu (w stylu api.myapp.com) do mojego API na elastic beanstalk i utworzyłem certyfikat SSL typu wildcard (*.myapp.com),  na koniec trzeba ustawić nagłówki w CloudFront aby umożliwić CORS.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 175 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 320 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez Tine Użytkownik (690 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 549 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2019 w Sieci komputerowe, internet przez mcwe8x Początkujący (460 p.)

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,674 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...