• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Scrolowanie do wybranego wiersza tabeli

0 głosów
62 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w PHP, Symfony, Zend przez hiper007 Stary wyjadacz (10,860 p.)
zamknięte 5 maja 2018 przez hiper007

Witam!

Mam na stronie index.php gdzie mam umieszczoną tabelę z 100 rekordami z bazy

											<table>
		
		<thead>

		<tr><th>Awizacja</th><th>Data</th><th>Edycja</th></tr>
											
		</thead>
											
		<tbody>
											
<tr><td>$awizacja</td><td>$data</td><td><form method="POST" action="edit.php"><input type="hidden" name="id" value="$id"><button name="up" type="submit" class="btn btn-primary">Edycja</buttton></form></td></tr>

									
		</tbody>
											
											</table>

Edytuje poszczególne wiersze  tabeli klikając na przycisk edytuj przechodzi mi na strony edit.php. Tam edytuje, zapisuję i poprzez header

header('Location: http://localhost?id='.$id.'#etyk');

Przekierowuje mnie ponownie na stronę index.php. Chciałbym, żeby po edycji wróciło do strony startowej i strona od razu się przescrolowała i zatrzymała na edytowanym wierszu. Każdy wiersz ma swój unikatowy numer w bazie schowany pod kolumną 'id'. Jak musiałbym zmodyfikować ten kod, żeby po edycji zatrzymywało mi się strona na edytowanym wcześniej wierszu. Z góry dzięki ;)

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,460 p.)
wybrane 5 maja 2018 przez hiper007
 
Najlepsza
Wtedy w jakiś sposób wysyłasz to id do JS i przy pomocy skryptu scrollujesz do tego elementu:

https://stackoverflow.com/questions/2905867/how-to-scroll-to-specific-item-using-jquery
komentarz 4 maja 2018 przez hiper007 Stary wyjadacz (10,860 p.)
A przy pomocy zmiennej get i etykiety html nie da rady tego zrobic :)?
1
komentarz 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,460 p.)
Jesli chcesz to możesz, czemu nie :)
komentarz 4 maja 2018 przez hiper007 Stary wyjadacz (10,860 p.)
Wlasnie tylko jak zmodyfikowac headera i gdzie umiescic etykiete w tabeli. :)
1
komentarz 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,460 p.)
Ten header który wystawiłeś w poście powinien działać, etykietę wstawiasz w id wiersza (id elementu <tr>).

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 106 wizyt
pytanie zadane 27 października 2017 w JavaScript, jQuery, AJAX przez SzymonSmith Użytkownik (760 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 135 wizyt
pytanie zadane 20 października 2017 w JavaScript, jQuery, AJAX przez SzymonSmith Użytkownik (760 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 127 wizyt
Porady nie od parady
Komentarze do pytań nie służą do odpowiadania, od tego jest wydzielona sekcja odpowiedzi. Funkcją komentarzy jest natomiast możliwość uzyskania dodatkowych informacji na temat samego posta.Komentarze

64,959 zapytań

111,437 odpowiedzi

234,530 komentarzy

46,789 pasjonatów

Przeglądających: 114
Pasjonatów: 2 Gości: 112

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...