• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Scrolowanie do wybranego wiersza tabeli

0 głosów
62 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w PHP, Symfony, Zend przez hiper007 Stary wyjadacz (10,540 p.)
zamknięte 5 maja 2018 przez hiper007

Witam!

Mam na stronie index.php gdzie mam umieszczoną tabelę z 100 rekordami z bazy

											<table>
		
		<thead>

		<tr><th>Awizacja</th><th>Data</th><th>Edycja</th></tr>
											
		</thead>
											
		<tbody>
											
<tr><td>$awizacja</td><td>$data</td><td><form method="POST" action="edit.php"><input type="hidden" name="id" value="$id"><button name="up" type="submit" class="btn btn-primary">Edycja</buttton></form></td></tr>

									
		</tbody>
											
											</table>

Edytuje poszczególne wiersze  tabeli klikając na przycisk edytuj przechodzi mi na strony edit.php. Tam edytuje, zapisuję i poprzez header

header('Location: http://localhost?id='.$id.'#etyk');

Przekierowuje mnie ponownie na stronę index.php. Chciałbym, żeby po edycji wróciło do strony startowej i strona od razu się przescrolowała i zatrzymała na edytowanym wierszu. Każdy wiersz ma swój unikatowy numer w bazie schowany pod kolumną 'id'. Jak musiałbym zmodyfikować ten kod, żeby po edycji zatrzymywało mi się strona na edytowanym wcześniej wierszu. Z góry dzięki ;)

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,440 p.)
wybrane 5 maja 2018 przez hiper007
 
Najlepsza
Wtedy w jakiś sposób wysyłasz to id do JS i przy pomocy skryptu scrollujesz do tego elementu:

https://stackoverflow.com/questions/2905867/how-to-scroll-to-specific-item-using-jquery
komentarz 4 maja 2018 przez hiper007 Stary wyjadacz (10,540 p.)
A przy pomocy zmiennej get i etykiety html nie da rady tego zrobic :)?
1
komentarz 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,440 p.)
Jesli chcesz to możesz, czemu nie :)
komentarz 4 maja 2018 przez hiper007 Stary wyjadacz (10,540 p.)
Wlasnie tylko jak zmodyfikowac headera i gdzie umiescic etykiete w tabeli. :)
1
komentarz 4 maja 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,440 p.)
Ten header który wystawiłeś w poście powinien działać, etykietę wstawiasz w id wiersza (id elementu <tr>).

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 101 wizyt
pytanie zadane 27 października 2017 w JavaScript, jQuery, AJAX przez SzymonSmith Użytkownik (760 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 130 wizyt
pytanie zadane 20 października 2017 w JavaScript, jQuery, AJAX przez SzymonSmith Użytkownik (760 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 124 wizyt
Porady nie od parady
Nie wiesz jak poprawnie zredagować pytanie lub pragniesz poznać którąś z funkcji forum? Odwiedź podstronę Pomoc (FAQ) dostępną w menu pod ikoną apteczki.FAQ

62,242 zapytań

108,355 odpowiedzi

226,167 komentarzy

34,617 pasjonatów

Przeglądających: 202
Pasjonatów: 28 Gości: 174

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...