• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gdy zminimalizuję przeglądarkę lub otworzę nową kartę stoper nie liczy czasu prawidłowo

Object Storage Arubacloud
0 głosów
238 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2018 w JavaScript przez sid2602 Użytkownik (510 p.)
Witam.

Problem taki jak w temacie. Wszystko działa ok dopóki nie zminimalizuję lub otworzę nową kartę w przeglądarce. Stoper w tedy zwalnia a ja nie mam pomysłu jak ten kłopot rozwiązać. Proszę o nasunięcie mnie na rozwiązanie tego problemy. Link do kodu: https://jsfiddle.net/sid2602/hqd7tvu7/

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 3 maja 2018 przez marioosu Dyskutant (9,260 p.)
wybrane 4 maja 2018 przez sid2602
 
Najlepsza
Najlepiej będzie przy starcie zapisać Date.now() do zmiennej, a przy każdym wywołaniu funkcji z setInterval porównywać aktualny czas do czasu pobranego na starcie stopera.
3
komentarz 3 maja 2018 przez Comandeer Guru (600,730 p.)
Dopowiem, że technika ta nazywa się delta timing.
1
komentarz 3 maja 2018 przez marioosu Dyskutant (9,260 p.)
+ kod, który może się przydać:

https://gist.github.com/aaditmshah/2056987
komentarz 4 maja 2018 przez sid2602 Użytkownik (510 p.)
Dzięki za linka. Był on naprawdę pomocny
0 głosów
odpowiedź 3 maja 2018 przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)
Miałem z tym okropny problem, polega na tym że interwały i setTimeOut po zmianie obecnej karty zatrzymują się lub działają inaczej, jak to rozwiązać nie mam pojęcia.

 

// edit, post miałbyć jako komentarz.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,466 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2016 w JavaScript przez Radekol Bywalec (2,880 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 179 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 247 wizyt

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,476 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...