• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bot do gry przegladarkowej

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
1,061 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2018 w JavaScript przez Venglas Obywatel (1,160 p.)
edycja 29 kwietnia 2018 przez Venglas
Witam.

W jaki sposób mogę zaimplementować bota do gry przeglądarkowej (pisze dla czystego funu i nauki js).

Mianowicie po kliknięciu na wybrany element np #war strone się przeładowywuje i skrypt wklejony w konsoli znika zaraz po jej przeladowaniu.
Da się jakoś wstrzyknać js tak żeby przeładowywanie strony go nie realodawło, bo załóżmy mam funkcję, która po kliknięciu w pojedynek skrypt musi zatrzymać odpowiednią ilość minut żeby wykonać kolejną czynność, a praktycznie każde kliknięcie wiąże się z przeładowaniem strony :)
komentarz 28 kwietnia 2018 przez Stami Gaduła (3,790 p.)

Odpowiedzi na twoje pytanie nie znam, ale popraw literówkę w tytule wink

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
Skoro kliknięcie wiąże się z przeładowaniem strony to wystarczy robić to "przeładowanie" (nie musisz nic klikać) czyli odpytać adres URL za pomocą POST lub GET z odpowiednimi parametrami na odpowiedni adres. Posiadając ciasteczko po zalogowaniu przez przeglądarkę jesteś w stanie wykonac takie zapytanie o okreslony url za pomocą wszystkiego C++, PHP, polecenie konsolowe curl no i oczywiście w JS. Wystarczy stworzyć osobną stronę html którą odpalisz w przeglądarce która bedzie odpytywała sie strony z grą.

Jaki adres jest właściwy możesz sprawdzić poprzez zakładkę Sieć w narzędziach F12 (Pamiętaj zeby zaznaczyć checkbox aby logi nie kasowały się po przeładowaniu)
komentarz 29 kwietnia 2018 przez Venglas Obywatel (1,160 p.)
No tak. To teraz w 2 stronę :D
Jak już mam osobną stronę "bota", to jak teraz z niej odnieść się do tej 2 strony, nie każdy element na niej klikany wywołuje przeładowanie strony, Jak np. za pomocą tej 2 strony wywołać zaznaczenie odpowiedniego <option> w select itd. ?
komentarz 29 kwietnia 2018 przez Venglas Obywatel (1,160 p.)
Aktualnie jestem na etapie pisania dynamicznego 'api', tzn. pobiernia linków do profili graczy z rankingu.
Działa to na zasadzie, że wybierasz sobie przedział w rankingu czyli np. od 500 do 600 miejsca w rankingu linki do profili graczy i na tej podstawie ich atakujesz?

Czemu interaktywnego? Bo ktoś np. może szybko wyfarmić wskoczyć wyżej w rankingu, a tak to zawsze mamy pewnosc, ze sa to gracze tylko z danego przedziału czyli wnioskując, ciągle na tym samym poziomie.
komentarz 30 kwietnia 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

@Venglas,  jeśli dzieje się jakaś akcja bez przeładowania strony prawdopodobnie wykonuje sie ona AJAXowo. Wówczas zasada tworzenia bota jest taka sama wchodzisz w F12 zakładka sieć klikasz na stronie co chcesz kliknąć patrzysz jakie pozycje doszły w zakładce Network. Innimi zasadami kierowalibyśmy się tylko podczas tworzenia bota do gry akcji jak np slither.io

Zawsze odnoś się do tamtej strony podając jej pełny link ;)

0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2018 przez NIMuser Stary wyjadacz (11,030 p.)
Napisanie Bota to trudna sprawa, ale możesz skorzystać z gotowego. Mikromięccy ostatnio mocno reklamują swojego:

https://dev.botframework.com/
komentarz 30 kwietnia 2018 przez Venglas Obywatel (1,160 p.)
Czy ja gdzieś zadałem pytanie czy to ławe czy trudne? xD
komentarz 1 maja 2018 przez NIMuser Stary wyjadacz (11,030 p.)
Oczywiście możesz stworzyć własne rozwiązanie od zera.

Podobne pytania

–2 głosów
0 odpowiedzi 1,713 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2019 w JavaScript przez Szaradek Obywatel (1,340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,218 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2019 w Ogłoszenia, zlecenia przez anomarek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 207 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2020 w C i C++ przez weedlas Nowicjusz (140 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...